1/0
Dubajská čokoláda dorazila do Česka a okamžitě si získala oblibu! Luxusní kombinace intenzivní čokoládové chuti, pistáciového krému a dalších vybraných ingrediencí si nachází fanoušky po celé zemi. Ať už ji vyzkoušíte jako netradiční čokoládovou pizzu nebo v jiných dezertech inspirovaných dubajskou kuchyní, čeká vás výjimečný chuťový zážitek. Zkuste si upéct čokoládovou pizzu, která chutná i vypadá jako z luxusní restaurace, a přitom její příprava zabere jen pár minut.
Zapněte troubu a nastavte ji na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Těsto vyválejte do kulatého tvaru a přesuňte ho na připravený plech. Po obvodu vytvořte mírně zvýšený okraj.
Rozpusťte máslo a rovnoměrně jím potřete povrch těsta. Vložte do trouby a pečte asi 10–12 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Přidejte smetanu a med, a za stálého míchání vytvořte hladkou omáčku.
Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Pistácie nasekejte na malé kousky.
Nudle kataifi rozdělte na menší části, smíchejte s moučkovým cukrem a opražte buď na pánvi, nebo v troubě, dokud mírně nezhnědnou.
Vyjměte upečené těsto z trouby. Navrch rozprostřete opražené kataifi nudle a okamžitě natřete pistáciovým krémem.
Přelijte čokoládovou omáčkou, ozdobte plátky jahod a posypte nasekanými pistáciemi. Na závěr přidejte lístky čerstvé máty.
Líbil se vám recept Dubajská pizza s pistáciovým krémem a jahodami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.