Jáhlová kaše

Časová náročnost: 25 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Jáhlová kaše s borůvkami servírovaná na talíři Ilustrační foto: from my point of view / Shutterstock.com

Jáhlová kaše je univerzální přílohou téměř pro každého. Kaše je skvělá a určitě stojí za to jí v jídelníčku vyčlenit trochu místa. Ideální bude třeba jako snídaně.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly důkladně propláchněte vroucí vodou, která odstraní případnou nahořklost – spařte je klidně natřikrát. Vařte v mléce přibližně 15–20 minut.
  • 2
    Průběžně míchejte a přidávejte mléko podle potřeby, abyste dosáhli požadované konzistence.
  • 3
    Pokud budete sladit kaši cukrem, přidejte jej až ke konci vaření, ať se vám na dně kastrůlku nepřipálí.
  • 4
    Jáhly ale nemusíte sladit vůbec – bohatě stačí, když je v rámci zdobení pokapete například medem nebo javorovým sirupem.
  • 5
    Jáhly budou po uvaření v mléce sametově jemné a nadýchané.
Tip

Hotovou jáhlovou kaši můžete dochutit medem nebo javorovým sirupem a ozdobit čerstvým nebo sušeným ovocem.

Líbil se vám recept Jáhlová kaše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.