Grilovaný candát na ančovičkovém másle
Lamart.cz
Grilovaný candát na ančovičkovém másle vás jednoduše ohromí svou chutí i vůní. Podávaný s vařenými brambory nebo listovým salátkem vykouzlí skvělý lehký oběd nebo večeři.
Recept grilovaný candát na ančovičkovém másle vás vyjde na 87 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte
za 348 Kč.
Ančovičkové máslo
-
6
ks
-
1
snítka
-
125
g
-
1
stroužek
Candát
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
Ančovičkové máslo
-
Změklé máslo dáme do misky, přidáme nadrobno nasekané ančovičky a tymián.
-
Přidáme utřený česnek a spojíme. Takto připravené máslo naneseme na potravinářskou fólii. Fólii přes máslo opakovaně přehneme a vytvoříme 4 centimetrový váleček.
-
Takto připravené ančovičkové máslo dáme ztuhnout do lednice.
Candát
-
Candáta omyjeme pod tekoucí vodou a pomocí papírového ubrousku ho důkladně osušíme.
-
Filety nakrájíme tak, aby se jedna porce skládala ze dvou kusů, které osolíme jen na straně kůže.
-
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu na straně kůže dokřupava opečeme. Doba opékání je 8 minut.
-
Pánev stáhneme z ohně, rybu otočíme a na opečenou kůži položíme 2 centimetrový plátek ančovičkového másla s česnekem a tymiánem. Na pánvi necháme další 3 minuty.
Tip
- Takto můžete připravit kteroukoliv sladkovodní nebo mořskou rybu.
- Pokud vám česnek nedělá dobře, vynechejte ho, případně alespoň ještě před jeho utřením odstraňte středový klíček.
- Čerstvý tymián můžete nahradit za estragon, šalvěj nebo velkolistou petržel.
- Nestahujte candáta z kůže, ryba bude suchá, houževnatá a připravíte se o potřebné živiny.
Líbil se vám recept Grilovaný candát na ančovičkovém másle? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat