Drožďová pomazánka

Časová náročnost: 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Drožďová pomazánka namazaná na chlebu, naservírovaná na talíři Anna Kolásková

Drožďová pomazánka je zdravá a ideální jako rychlá snídaně nebo svačina. Pekárenské droždí stojí pár korun, ale v kuchyni umí vykouzlit opravdové dobroty.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Cibulku nakrájejte najemno a nechte osmažit na másle.

  • 2

    Poté do rendlíku přidejte rozdrobené droždí a na mírném plameni nechte rozpustit.

  • 3

    Mezitím si obě vejce rozšlehejte. Jakmile bude droždí tekuté, přidejte k němu vejce a za stálého míchání nechte srazit.

  • 4

    Výsledná konzistence by měla být jemná a krémová, nikoliv tekutá.

  • 5

    Nakonec osolte, opepřete a přidejte jemně nasekanou pažitku.

  • 6

    Podávejte ihned nebo zastudena.

Tip

3 tipy, jak vylepšit drožďovou pomazánku

  • Pikantní chuť pomazánce dodáte, když přidáte lžičku až dvě dijonské hořčice.
  • Základ pomazánky můžete připravit také na cibulce (hodí se žlutá i červená cibule) nebo na jarní cibulce.
  • Pomazánku zjemníte tím, že spolu s vejci přidáte 50 ml plnotučného mléka.
  • Pomazánku můžete nakonec rozmixovat tyčovým mixérem.

Líbil se vám recept Drožďová pomazánka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.