Vafle bez vaflovače

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Vafle s ovocem na bílém talíři Anna Kolásková

Vafle bez vaflovače? Žádný problém. Poradíme vám několik jednoduchých způsobů, jak si vafle připravit i bez něj. A přidáme i recept na senzační těsto na vafle, které po upečení křupe.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Do mísy rozklepněte obě vejce, přidejte mléko, zakysanou smetanu, cukr a pořádně metličkou prošlehejte, aby v těstě nezbyly žádné kousky. Mléčná směs by měla tvořit pěnu.

  • 2

    Smíchejte mouku s kypřicím práškem a solí a přidejte do těsta. Metličkou sypkou směs zašlehejte, aby vzniklo hladké, pěkné těsto.

  • 3

    Připravte si pánev nebo sendvičovač, a pokud víte, že povrch není nepřilnavý, velmi lehce ho vymažte olejem. Nalijte těsto po celé ploše a na střední plamen opékejte dokřupava. Ihned servírujte.

  • 4

    Pokud se chystáte vafle upéct v silikonové formě, předehřejte si troubu na 180 °C a vafle pečte v ní.

Tip

3 způsoby, jak na vafle bez vaflovače:

  • Grilovací pánev s vroubky. Díky vroubkům vafle chytnou pověstné mřížkování a budou pěkně křupat.
  • Sendvičovač. Může být obyčejný – takový, ve kterém zapékáte tousty, nebo také vroubkovaný, v němž rozpékáte tortilly a wrapy. Pokud má sendvičovač mřížkování do X, vafle budou k nerozeznání od originálu z vaflovače.
  • Speciální silikonová forma na vafle. Ta se prodává v různých tvarech (obdélník, trojúhelník, kytička, kolečko).

Líbil se vám recept Vafle bez vaflovače? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.