Mini cheesecakes s ovocem

Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Mini cheesecakes s ovocem na růžovém talíři Anna Kolásková

Mini cheesecakes s ovocem jsou skvělou alternativou této klasiky. Příště tedy místo velké dortové formy vyzkoušejte cheesecakes udělat v menších formičkách. Dezert vypadá elegantně a dá se jednoduše sbalit s sebou i servírovat.

Ingredience

Sušenkový korpus

Smetanový krém

Ovocný rozvar

Postup přípravy

Sušenkový korpus

  • 1

    Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem.

  • 2

    Na dno každé z 12–15 formiček na muffiny dejte 2–2,5 lžičky korpusu a uhlaďte. Dejte na 5–10 minut do mrazáku.

Smetanový krém

  • 1

    Ušlehejte obě mascarpone s vejci, cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Nalijte krém do formiček a vyskládejte formičky na plech.

  • 2

    Mini cheesecakes pečte v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 25 minut.

Ovocný rozvar

  • 1

    Do hrnce dejte ovoce a zalijte studenou vodou. Až bude směs horká, odeberte 3 lžíce do mističky a odebranou směs promíchejte s agarem. Vraťte zpět do hrnce a dobře míchejte. Prášek by měl probublat při varu 1 minutu.

  • 2

    Po lžičkách nalévejte na mini cheesecakes a nechte ztuhnout v lednici.

Tip

3 tipy, aby se mini cheesecakes povedly:

  • Nepečte mini cheesecakes jen v papírových formičkách. Těsto by se vám mohlo rozjet do strany.
  • S plechem, kam jste vyskládali formičky, před pečením párkrát bouchněte o stůl, aby v cheesecakes nebyly bubliny.
  • Ovocný rozvar na cheesecakes nalévejte postupně, aby se nevsákl do náplně.

Líbil se vám recept Mini cheesecakes s ovocem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.