Tvarohová bábovka

Časová náročnost: 1 hod 20 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Tvarohová bábovka na bílém talíři Anna Kolásková

Tvarohová bábovka, ve které nechybí cukr, půl kila tvarohu, citronová kůra a pravá vanilka, s jistotou uspokojí každého, koho honí mlsná. Těsto zvládnete vymíchat během chvilky a už za hodinku může bábovka vonět na stole.

Postup přípravy

  • 1

    Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou nebo dětskou krupičkou. Troubu si předehřejte na 170 stupňů.

  • 2

    Žloutky oddělte od bílků. Žloutky šlehejte s cukrem do světlé pěny. Poté vmíchejte oba tvarohy a rozpuštěné máslo. Přidejte vanilku a citronovou kůru z jednoho bio citronu.

  • 3

    Krupičku si smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli a směs postupně vmíchejte do těsta.

  • 4

    Nakonec si vyšlehejte bílky do polotuha a opatrně je do těsta také vmíchejte.

  • 5

    Bábovku pečte 55–60 minut na 170 stupňů. Po upečení ji nechte 5 minut dojít v pootevřené troubě, a až poté opatrně vyklopte na talíř.

Tip
  • Místo mleté vanilky můžete použít vanilkový cukr.
  • Chcete něco extra? Přidejte do bábovky rozinky namočené v rumu, sušené goji nebo kousky čokolády. Výborné budou také celé maliny, borůvky nebo strouhaný kokos.

Líbil se vám recept Tvarohová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.