1/0
Někdy stačí vzít jednoduché suroviny a vytvořit tak dezert, který chutná lépe než složité dorty. Krupicový pudink se švestkami a jablky na víně je pochoutka spojená s dětskými vzpomínkami na krupicovou kaši, doplněná o sofistikovanost jemné ovocné omáčky. Tento recept není náročný, ale působí slavnostně, což ho činí ideálním například pro víkendovou snídani, odpolední dezert či jako sladkou tečku na večeři s přáteli.
Krupičku nasypte do mísy, zalijte mlékem a nechte 20 minut stát. Tím se dosáhne jemnější konzistence pudinku.
Připravte ovocnou omáčku: Švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny, jablka na kostičky. V pánvi orestujte ovoce na másle, podlijte vínem, přidejte badyán a skořici. Duste 10–15 minut, dokud se ovoce nerozpadne a omáčka nezahustí.
Namočenou krupičku přelijte do hrnce, přidejte cukr, sůl a vanilku. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Pokud zhoustne, přidejte mléko.
Do horké kaše vmíchejte máslo, mandle a žloutek. Pudink rozdělte do misek, zalijte omáčkou a podávejte horké či vychladlé.
Líbil se vám recept Krupicový pudink se švestkami a jablky na víně? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.