Gratinované brambory s fenyklem si zamilujete. Tento svěží bezmasý recept ocení vegetariáni i ti, kteří rádi zkoušejí něco nového. Až ochutnáte, nebudete už chtít dělat zapečené brambory jinak.
Recept gratinované brambory s fenyklem vás vyjde na 19 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte za 76 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 76 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail[email protected].
Postup přípravy
1
Obě cibule i s fenykly rozkrojíme napůl a pokrájíme na plátky, stejně tak brambory nakrájíme na tenké plátky. Suroviny rukou promícháme a přesypeme do zapékací mísy.
2
Do hrnce slijeme mléko se smetanou a přidáme strouhaný muškátový oříšek. Stranou si svážeme provázkem snítku rozmarýny s bobkovým listem (z hrnce pak půjde lépe vyndat) a přidáme ji do hrnce s mlékem a smetanou.
3
Pokrájíme nadrobno 6 stroužků česneku a přidáme je do hrnce. Osolíme, opepříme, přistrouháme 50 g parmazánu a 10 minut vaříme.
4
Poté z hrnce vyndáme bylinky a prohřátou tekutou směsí přelijeme zeleninu v zapékací míse.
5
Navrch ještě nastrouháme trochu parmazánu, překryjeme alobalem a dáme na 30 minut péct do trouby při 180 °C.
6
Poté alobal opatrně sundáme a bez přikrytí pečeme brambory dalších 40 minut při stejné teplotě.
Tip
Brambory můžeme navrch ozdobit natí z fenyklu.
Líbil se vám recept Gratinované brambory s fenyklem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.