Velikonoční mrkvový beránek

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 96 Kč
Redakce Kupi.cz
28. března 2023
Velikonoční mrkvový beránek servírovaný na stole společně s velikonočními vajíčky, narcisy a dalšími dekoracemi Ilustrační foto: stockcreations / Shutterstock.com

Upečte si letos odlehčeného velikonočního mrkvového beránka, díky kterému si nebudete muset hlídat svoji váhu. Máme pro vás skvělý recept, který neobsahuje cukr, naopak je plný šťavnaté mrkve, sušeného ovoce a křupavých vlašských ořechů.

Recept velikonoční mrkvový beránek vás vyjde na 24 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 96 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 96 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Kokosový olej rozehřejte ve vodní lázni. Vejce vyšlehejte spolu s medem, olejem a bílým jogurtem a šťávou z citronu. Přidejte mrkev a znovu dobře promíchejte.

  • 2

    Zvlášť smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí a poté přisypte do mrkvové směsi a společně dobře promíchejte. Na závěr přidejte ořechy a sušené ovoce.

  • 3

    Formu vymažte kokosovým olejem, vysypte hrubou špaldovou či celozrnnou moukou a rozprostřete do ní připravené těsto.

  • 4

    Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 40–60 minut. Délka pečení závisí na typu formy, propečenost průběžně zkoušejte špejlí.

Zajímavé tipy
  • Uvedené množství ingrediencí je na formu o délce cca 30 cm.
  • Zdravěji můžete pojmout i krém, kterým případně beránka ozdobíte. Stačí smíchat nízkotučný tvaroh s trochou medu nebo jiného přírodního sladidla nebo přimíchat ochucený syrovátkový protein (např. vanilkový).
  • Vyzkoušejte také tvarohového velikonočního beránka.

Líbil se vám recept Velikonoční mrkvový beránek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat