Rukolová polévka

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Rukolová polévka, servírovaná v bílém talíři, vedle lžíce Lamart.cz

Rukolová polévka je zdravá, krásně nazelenalá a díky bramborám také dostatečně sytá. Vyzkoušejte si uvařit tuto netradiční polévku třeba na Zelený čtvrtek před Velikonocemi.

Ingredience

Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte brambory a společně ještě asi 5 minut restujte.

  • 2

    Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte doměkka.

  • 3

    Před koncem vaření přidejte do polévky opláchnutou rukolu a společně ještě asi 5 minut povařte.

  • 4

    Polévku rozmixujte ponorným mixérem, vmíchejte smetanu a můžete podávat.

Tip

Při servírování můžete přidat do talíře kousek měkkého kozího sýra, pár lístků rukoly a pokapat olivovým olejem.

Líbil se vám recept Rukolová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.