Čínský salát s houbami

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 44 Kč
Redakce Kupi.cz
7. února 2023
Čínský salát s houbami servírovaný v bílém talíři. Lamart.cz

Čínský salát s černými houbami, známými také jako Jidášovo ucho, je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu. S jistotou jej tedy zvládne připravit každý. Salát je plný rozmanitých barev a chutí a jistě vám zachutná.

Recept čínský salát s houbami vás vyjde na 11 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 44 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 44 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Sušené houby (Jidášovo ucho) vysypte do misky, zalijte studenou vodou a nechte nabobtnat cca 1 hodinu. Poté houby důkladně propláchněte a pokrájejte na menší kousky.

  • 2

    Hlávku bílého zelí rozkrojte na čtvrtky, vykrojte košťál a nakrájejte na kostky. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte a vložte nakrájené zelí. Nechte spařit cca 3–4 minuty a děrovanou naběračkou vyjměte do připravené mísy i s trochou vody, ve které se zelí spařilo.

  • 3

    Ještě horké posypte cukrem a zalijte octem, přidejte nakrájené houby a společně důkladně promíchejte.

  • 4

    Nechte dobře vychladit a poté přidejte na nudličky nakrájenou sterilovanou kapii.

  • 5

    Feferonku zbavte semínek, nakrájejte na jemné kostičky a lehce zpěňte na oleji. Poté přidejte do salátu i s olejem. Salát promíchejte a podle potřeby osolte, přidejte cukr a ocet dle chuti.

Zajímavé tipy

Místo sterilované kapie můžete použít syrovou červenou papriku, kterou nakrájíte na tenké proužky a přimícháte do horkého spařeného zelí společně s octem, cukrem a houbami.

Líbil se vám recept Čínský salát s houbami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.