Nádivka z opečených žemlových krutonů

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 120 Kč
Redakce Kupi.cz
7. února 2023
Nádivka z opečených žemlových krutonů s anglickou slaninou, servírováno na dřevěném prkénku Lamart.cz

Nádivka z opečených žemlových krutonů s anglickou slaninou a kopřivami je chuťově velmi zajímavým, netradičním pokrmem. Nádivku můžete podávat nakrájenou samostatně nebo také jako přílohu.

Recept nádivka z opečených žemlových krutonů vás vyjde na 30 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 120 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 120 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Rohlíky nakrájejte na kostky o velikosti 1 x 1 cm. Kostky dejte na pekáč a v troubě vyhřáté na 100 °C je nasucho vysušte.

  • 2

    Pekáč vytáhněte a kostky vysypte do větší mísy. Přidejte žloutky, sůl, pepř, část anglické slaniny nakrájené na malé kostky, muškátový oříšek a nahrubo nakrájené kopřivy. Vše promíchejte.

  • 3

    Postupně přilijte mléko a vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Bílky šlehejte na ¾ výkonu šlehače, sníh bude pevnější a nádivka křehčí. Vše spojte tak, aby sníh nespadl a houska nebyla polámaná.

  • 4

    Formu vyložte plátkovanou anglickou slaninou nebo vymažte máslem. Nádivku opatrně navrstvěte na slaninu.

  • 5

    Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, přibližně 30 až 40 minut.

Zajímavé tipy
  • Sbírejte jen mladé kopřivy, rostoucí na čistých místech dostatečně daleko od silnic a dalších zdrojů znečištění.
  • Pokud nemáte k dispozici kopřivy, použijte listový špenát.
  • Do nádivky nepoužívejte celozrnné nebo tmavé pečivo.
  • Vyzkoušejte také velikonoční nádivku se šunkou a bylinkami.

Líbil se vám recept Nádivka z opečených žemlových krutonů? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.