Velikonoční nádivka s šunkou a bylinkami

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Velikonoční nádivka s šunkou a bylinkami naservírovaná na bílém talíři Kupi.cz

Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který můžete podávat samotný, skvěle však chutná také s máslovými brambory a jarním, zeleninovým salátem. Za dob našich babiček značila jakýsi přechod mezi půstem a hodováním.

Postup přípravy

  • 1

    Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky do velké mísy a odložte stranou.

  • 2

    Ve druhé misce vyšlehejte vejce spolu s mlékem, přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř. Směsí přelijte rohlíky, promíchejte a nechte, aby nasákly tekutinu.

  • 3

    Velikonoční šunku taktéž pokrájejte na kostičky a zprudka opečte na pánvi. Poté dejte stranou a nechte vychladnout.

  • 4

    Zchladlou šunku přisypte do mísy k rohlíkům, přidejte omyté, nasekané bylinky a prášek do pečiva.

  • 5

    Do zapékací formy (můžete ji vymazat máslem, ale není potřeba) dejte směs na nádivku a dobře ji umačkejte do všech krajů. Takto připravenou ji pak pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 22 minut dozlatova.

  • 6

    Podávejte jen tak samotnou nebo s bramborami, případně lehkým salátkem. Dobrou chuť!

Tip
  • Velikonoční šunku můžete nahradit slaninou.
  • Ideální bylinky do nádivky jsou kopřiva, petržel nebo pažitka, případně další druhy, které máte rádi.

Líbil se vám recept Velikonoční nádivka s šunkou a bylinkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.