Loupaná hovězí plec v hořčici

Čas přípravy: 2 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 688 Kč
Redakce Kupi.cz
1. února 2023
Loupaná hovězí plec v hrubozrnné hořčici, servírována na bílém talíři Lamart.cz

Loupaná hovězí plec v hrubozrnné hořčici je opravdová lahůdka. Plec se nachází na přední noze býka a řadí se mezi nejjemnější druhy hovězího. Maso má vyšší podíl vazivových tkání, proto se často marinuje nebo také pošíruje. Vychutnejte si hovězí plec v našem receptu.

Recept loupaná hovězí plec v hořčici vás vyjde na 172 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 688 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 688 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Hovězí loupanou plec očistěte, osolte, opepřete a potřete hrubozrnnou i dijonskou hořčicí. Poté maso nechejte do druhého dne odležet v ledničce.

  • 2

    V hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka z obou stran opečte. Maso vyjměte, do výpeku přidejte kořenovou zeleninu (mrkev, celer) a cibuli. Vše společně orestujte.

  • 3

    Přidejte divoké koření, tymián, zalijte vínem a vodou nebo vývarem a nechte vařit.

  • 4

    Maso vložte do základu, přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte při 160 °C do změknutí. Maso vyjměte, základ sceďte a zredukujte.

  • 5

    Zjemněte smetanou a poté přidejte máslo, kterým šťávu ještě lehce zahustíte.

Zajímavé tipy
  • Při marinování můžete maso trochu zastříknout balsamicovým octem.
  • Lžíci dijonské hořčice můžete zarestovat i k zelenině do základu.
  • K tomuto hovězímu masu je vhodné servírovat restovanou anglickou slaninu s houbami a kyselými cibulkami.

Líbil se vám recept Loupaná hovězí plec v hořčici? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.