Orientální okurková polévka

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Orientální okurková polévka s krevetou, servírovaná v bílém, kulatém talíři. Lamart.cz

Orientální okurková polévka s krevetami, která se podává jemně vychlazená, vás v letních parných dnech dokonale osvěží a povzbudí. Skvěle se hodí jako rychlý oběd či večeře.

Postup přípravy

  • 1

    Okurky oloupejte, rozkrojte, vydlabejte semínka a pokrájejte dužinu. Vložte do mixéru a společně s cibulí, česnekem, chilli papričkou a koprem rozmixujte.

  • 2

    Přidejte bílý jogurt, smetanu na šlehání, lžíci sezamového oleje a opět důkladně rozmixujte.

  • 3

    Polévku podávejte vychlazenou, ozdobenou povařenými krevetami a opraženými sezamovými semínky.

Tip
  • Pro zvýraznění chuti můžete do polévky přidat pár kapek limetkové šťávy.
  • Místo kopru lze použít čerstvou mátu a sezamový olej lze nahradit olejem olivovým.
  • Pokud chcete, aby vás polévka více zasytila, přidejte do ní dokřupava opečené krutonky.
  • Máte doma přebytek okurek? Vyzkoušejte také okurkové gazpacho s avokádem a hráškem.

Líbil se vám recept Orientální okurková polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.