Kmínová polévka

Časová náročnost: 35 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Kmínová polévka v keramické misce, servírována na dřevěném stole Ilustrační foto: Dani Vincek / Shutterstock.com

Kmínová polévka patří mezi tradiční recepty, které připravovaly naše babičky. Typická vůně a chuť této polévky utkví v paměti každému, kdo ji ochutná. Její základ je tvořen cibulovou jíškou s kmínem a vývarem.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    V hrnci osmažíme na lžíci slunečnicového oleje cibulku nakrájenou nadrobno.

  • 2

    Zasypeme drceným kmínem a moukou, krátce orestujeme.

  • 3

    Přilijeme zeleninový vývar (případně jiný vývar nebo vodu) a prošleháme metličkou.

  • 4

    Po chvíli přidáme do polévky brambory nakrájené na malé kostky a přivedeme k varu.

  • 5

    Vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.

  • 6

    Do horké polévky rozklepneme vejce a prošleháme.

Tip

Podáváme s opečenými chlebovými krutonky a ozdobené petrželkou.

Líbil se vám recept Kmínová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat