Škvarková pomazánka

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Škvarková pomazánka namazaná na kaiserce, ozdobená cibulí a bylinkami, položená na utěrce na stole Ilustrační foto: NoirChocolate / Shutterstock.com

Škvarková pomazánka patří mezi oblíbené české lahůdky. Její příprava je velmi jednoduchá a přestože pomazánka nepatří zrovna k dietním jídlům, jednou za čas si ji může vychutnat každý. Skvěle se hodí také na sváteční stůl podávaná na jednohubkách s nakládanými okurkami.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Rozemeleme v mlýnku, případně rozmixujeme studené škvarky v mixéru s noži.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo a až vychladne, nakrájíme jej na drobné kostičky.

  • 3

    Nadrobno nakrájíme i jarní cibulku a kyselou okurku.

  • 4

    Vše smícháme s rozemletými škvarky, přidáme majonézu, hořčici a dle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Hotovou škvarkovou pomazánku dáme vychladit do lednice a podáváme s čerstvým pečivem.

Líbil se vám recept Škvarková pomazánka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.