Kedlubnovo-mrkvový salát

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Zeleninový salát z kedlubny s mrkví a jablkem, servírovaný v béžové misce, s dresinkem v malé béžové mističce, vedle jeden velký kedluben, položeno na dřevěném bíle lakovaném stole, pohled shora Ilustrační foto: Viktory Panchenko / Shutterstock.com

Kedlubnovo-mrkvový salát je chutným a vyváženým jídlem. Nejenže vás osvěží, ale také prospívá trávení a dodá vlákninu a vitamíny. Jeho příprava je navíc rychlá a snadná.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Červenou cibuli nakrájejte na plátky.

  • 2

    Vložte ji na 10 minut do studené vody, potom ji slijte, propláchněte, nechte okapat a osušte.

  • 3

    Kedlubny nakrájejte na hranolky a dejte je do větší mísy.

  • 4

    Kedlubnové hranolky osolte, mírně opepřete a promíchejte.

  • 5

    Přidejte zelené jablko nakrájené na hranolky.

  • 6

    Dále přidejte nasucho opražené a nasekané pekanové ořechy.

  • 7

    Nyní nakrájejte mrkev na hranolky.

  • 8

    Nakonec přidejte půl hrnku hladkolisté petrželky nasekané najemno.

  • 9

    Všechno dobře promíchejte.

  • 10

    Salát pokapejte dresinkem dle chuti.

Líbil se vám recept Kedlubnovo-mrkvový salát? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat