Špaldovo-žitný chléb se šmakounem

Časová náročnost: 2 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Špaldovo-žitný chléb z domácí pekárny, položen na dřevěném prkénku, dva plátky chleba nakrájeny, vedle chleba Ilustrační foto: Potashev Aleksandr / Shutterstock.com

Na tento snadný a výborný špaldovo-žitný chléb se šmakounem budete potřebovat domácí pekárnu, která vám zajistí čerstvé pečivo bez chemických přísad každý den, a to bez větší námahy. Stačí jen vložit ingredience dovnitř a počkat si na chutný výsledek.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Na dno pekárny dejte nejprve vodu s jogurtem a octem.

  • 2

    Obě mouky promíchejte v míse s jemně nastrouhaným šmakounem.

  • 3

    Přidejte koření a semínka. Vše promíchejte a vsypte do pekárny.

  • 4

    Nahoru nasypte droždí a cukr a promíchejte s moukou.

  • 5

    Do rohu pekárny dejte sůl, sama se rozptýlí do těsta při hnětení a navíc bude kvásek a těsto hezky kynout.

  • 6

    Pekárnu zapněte na program pro velký bochník, ideálně s příznakem: celozrnný.

Tip

Chleba při pečení v pekárně může trochu „spadnout“, což je u domácích pekáren zcela běžným jevem.

Líbil se vám recept Špaldovo-žitný chléb se šmakounem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.