Noky

Časová náročnost: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Nevařené noky připravené na bílém talíři, položené na utěrce na stole Ilustrační foto: Marina Zanotti / Shutterstock.com

Noky jsou druh přílohy vhodný ke každému masu na šťávě, případně i ke guláši a játrům, oblíbené jsou také v italské kuchyni k nejrůznějším omáčkám. Jejich příprava je jednoduchá a velmi rychlá.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Nejprve rozšlehejte metličkou vejce se studenou vodou a přidejte sůl.

  • 2

    Za stálého míchání přisypávejte polohrubou mouku do té doby, než vznikne hladké těsto.

  • 3

    Vytvarujte z těsta malé válečky a ty nakrájejte na malé noky (můžete ještě přimáčknout vidličkou), případně do vroucí osolené vody lžící vykrajujte noky.

  • 4

    Vařte, dokud noky nevyplavou na hladinu, poté je ještě chvilku povařte a vytáhněte ven.

Tip

Vychutnejte si noky třeba se špenátem.

Líbil se vám recept Noky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat