Gnocchi se špenátem

Časová náročnost: 45 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Domácí italské gnocchi se špenátem a parmazánem servírované na pánvi Ilustrační foto: Mironov Vladimir / Shutterstock.com

Gnocchi se špenátem patří mezi tradiční italské pochoutky, které se skvěle hodí třeba na večeři. A zachutnají vegetariánům i milovníkům masa.

Ingredience

Gnocchi

Špenát

Postup přípravy

Gnocchi

  • 1

    V osolené vodě doměkka uvaříme brambory ve slupce, které po vychladnutí oloupeme.

  • 2

    Brambory nastrouháme najemno na struhadle a dáme je do větší mísy.

  • 3

    Přidáme obě mouky, sůl, vejce a vytvoříme kompaktní těsto, které si rozdělíme na menší kousky.

  • 4

    Z těch uválíme váleček, který rozkrájíme na centimetrové díly, ze kterých vytvoříme kuličky.

  • 5

    Vidličkou můžeme vytvořit vroubkovaný vzor.

  • 6

    Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě a po vyplavání na hladinu je scedíme.

Špenát

  • 1

    V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a opečeme na něm 4–5 stroužků česneku pokrájených na plátky.

  • 2

    Přidáme 300 g mraženého listového špenátu a necháme úplně povolit.

  • 3

    Promícháme, osolíme a zalijeme asi 150 ml smetany na vaření. Necháme zhoustnout.

  • 4

    Dosolíme a přimícháme 2 lžíce strouhaného parmazánu.

  • 5

    Nakonec spojíme špenát s noky a ozdobíme oregánem.

Líbil se vám recept Gnocchi se špenátem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.