Pařížské trubičky

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Pařížské trubičky poskládané do tvaru pyramidy, na šedém tácku Ilustrační foto: Jaromir Klein / Shutterstock.com

Pařížské trubičky plněné krémem a namočené v čokoládové polevě patří mezi tradiční vánoční cukroví. Jejich příprava je navíc jednodušší, než byste čekali.

Ingredience

Těsto

Čokoládová poleva

Krém

Postup přípravy

Těsto

  • 1

    Ze surovin vypracujte těsto a nechejte jej 2 hodiny odpočinout v chladu.

  • 2

    Poté vyválejte tenkou placku a rádýlkem nakrájejte obdélníčky.

  • 3

    Navíjejte na kovové trubičky lehce potřené tukem.

  • 4

    Dejte na plech s pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě na 170 °C upečte (cca 10–15 minut).

  • 5

    Po vychladnutí sundejte z trubiček.

Čokoládová poleva

  • 1

    Připravte si čokoládovou polevu a pak do ní namáčejte konce trubiček. Nechte ztuhnout.

Krém

  • 1

    Na krém den předem svařte smetanu, cukr a čokoládu. Nechte vychladnout a dejte do lednice.

  • 2

    Druhý den smetanu vyšlehejte.

  • 3

    Máslo vyšlehejte do pěny a po částech zašlehejte smetanu, poté již můžete plnit trubičky.

Tip

Dané množství vystačí asi na 40–50 trubiček, záleží, jak velké formy máte.

Líbil se vám recept Pařížské trubičky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.