Laskonky

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Tři laskonky plněné krémem, položené na papírovém ubrousku na bílém talíři Kupi.cz

Laskonky patří k tradičním zákuskům, které si rádi vychutnáváme v českých cukrárnách, připravit si je ale můžete i doma. Recept na laskonky je totiž jednodušší, než byste mysleli.

Ingredience

Korpus

Krém

Postup přípravy

Korpus

  • 1

    Všechny bílky vyšlehejte nad parou s cukrem. Ještě vlažnou směs promíchejte s mletými ořechy a prosátou moukou.

  • 2

    Šablonu na laskonky přiložte na pečicí papír a stěrkou nanášejte bílkovou hmotu. Zbytečnou bílkovou směs odeberte.

  • 3

    Laskonky pečte prvních 15 minut při 150 °C, poté teplotu snižte na 90 °C a dopékejte dalších asi 20 minut.

  • 4

    Upečené laskonky nechte úplně vychladnout, poté stáhněte papír a laskonky obraťte.

Krém

  • 1

    Krém si připravte ze žloutků, prosátého moučkového a vanilkového cukru.

  • 2

    Suroviny míchejte ve vodní lázni, dokud nezhoustnou.

  • 3

    Do krému můžete přidat lžičku nastrouhané pomerančové nebo citronové kůry.

  • 4

    Změklé máslo utřete do pěny. Do máslové pěny zašlehejte vychlazené žloutky a žloutkovým krémem naplňte cukrářský sáček se zobáčkem.

  • 5

    Na každou první laskonku stříkněte krém a druhou prázdnou laskonkou přikryjte.

  • 6

    Plněné laskonky dejte před podáváním ztuhnout do lednice.

Líbil se vám recept Laskonky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.