Drobenka

Časová náročnost: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Drobenka v bílé formě Ilustrační foto: Nata Bene / Shutterstock.com

Drobenka nebo také žmolenka je dokonalá tečka na koláči, která na něm vykouzlí křupavou krustičku. Ideální je predevším na ovocných koláčích a buchtách, určitě však bude výborná i na dalších dezertech.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Na pánvi nechte rozehřát máslo.

  • 2

    Přisypte cukr a zamíchejte.

  • 3

    Poté přidejte mouku a míchejte, dokud se nezačne hmota drolit.

  • 4

    Nechte vychladnout, poté nasypte na moučník a pečte.

  • 5

    Pokud všechnu připravenou drobenku nespotřebujete, dejte ji do sáčku a uchovávejte ji v mrazáku.

Líbil se vám recept Drobenka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.