Hovězí burger s kozím sýrem

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Střední
Cena: 356 Kč
Redakce Kupi.cz
28. července 2023
Hovězí burger s kozím sýrem a zeleninovou oblohou, servírovaný na pánvi. Lamart.cz

Připravte si dokonale vyladěný hovězí burger s kozím sýrem, podávaný s hruškovou omáčkou. Tato skvělá kombinace chutí vás zajisté mile překvapí a příjemně pohladí vaše chuťové pohárky. Příprava je navíc snadnější, než by se na první pohled mohlo zdát.

Recept hovězí burger s kozím sýrem vás vyjde na 89 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 356 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 356 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Vychlazené hovězí maso umleté nahrubo dejte do misky, přidejte sůl, žloutky a opatrně spojte.

  • 2

    Z takto připraveného masa si udělejte 4 bochánky, vytvarujte hamburgery, položte na talíř a dejte vychladit do lednice.

  • 3

    Do rendlíku dejte máslo, rozehřejte, přidejte najemno nakrájené kompotované hrušky, cukr a na mírném ohni zkaramelizujte.

  • 4

    Dejte do mixéru, přidejte čerstvý koriandr bez stonku a rozmixujte, dochuťte solí a bílým pepřem.

  • 5

    Maso ugrilujte na rozehřáté pánvi nebo grilu z každé strany 4 minuty.

  • 6

    Housku na hamburger podélně rozkrojte a nasucho na rozpálené pánvi opečte.

  • 7

    Spodní část potřete kvalitní majonézou, na kterou položte ugrilované maso s kozím sýrem.

  • 8

    Nyní přidejte omáčku z kompotovaných hrušek a přiklopte druhou půlkou housky.

  • 9

    Rajčata, kyselé okurky a oloupanou cibuli nakrájejte na velmi tenké plátky.

  • 10

    Na talíř položte list ledového salátu a dozdobte nakrájenou zeleninou.

Zajímavé tipy
  • Pokud máte rádi pikantní chuť omáčky, přidejte pálivou papričku.
  • Nebojte se maso na hamburger ugrilovat na medium.
  • Kozí sýr můžete nahradit kvalitním ementálem nebo čedarem.
  • Ledový salát lze nahradit rukolou.
  • Nedávejte do masa na hamburger bílky, maso by pak bylo gumové a houževnaté.
  • Do masa můžete přidat pár kapek čerstvé limetkové šťávy, zvýrazní jeho chuť.

Líbil se vám recept Hovězí burger s kozím sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.