Pappardelle s pečeným trhaným kachním masem, hříbky a sýrem pecorino

Časová náročnost: 1 hod 20 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Pappardelle s pečeným trhaným kachním masem, hříbky a sýrem pecorino, umístěné v nerezovém kastrolku. Lamart.cz

Pappardelle s pečeným trhaným kachním masem, hříbky a sýrem pecorino jsou nevšední variací na oběd s těstovinami, kterým rozhodně zaujmete. Příprava je navíc jednodušší, než by se na první pohled mohlo zdát, věříme tedy, že to podle našeho receptu hravě zvládnete.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Kachní stehna očistěte, osolte, opepřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu 50 minut. Délka pečení závisí na výkonu vaší trouby.

  • 2

    Po upečení a vychladnutí stehen maso oberte od kosti a natrhejte na co nejdelší kusy – vlákna.

  • 3

    Červenou cibuli a rajčata očistěte a omyjte. Cibuli nakrájejte na měsíčky, rajčata dle velikosti na půlky nebo čtvrtky.

  • 4

    Čerstvé houby nakrájejte na větší kostky o velikosti cca 2 x 2 centimetry.

  • 5

    Kachní výpek nalijte do pánve a rozpalte.

  • 6

    Postupně orestujte houby, poté cibuli a na závěr rajčata. Vše by mělo zůstat na skus. Po orestování osolte a opepřete dle vaší chuti.

  • 7

    Do hrnce nalijte vodu a osolte ji. Poté ji přiveďte k varu a pappardelle v ní uvařte na skus.

  • 8

    Po uvaření sceďte a zakápněte olivovým olejem.

  • 9

    Pappardelle vysypte do pánve s orestovanou zeleninou, přidejte natrhané kachní maso, sýr a zlehka promíchejte.

  • 10

    Na závěr přidejte nahrubo nasekanou petržel.

  • 11

    Podávejte v hlubokém talíři nebo v misce.

Tip
  • Místo pappardelle můžete použít tagliatelle nebo penne.
  • Sýr pecorino můžete nahradit parmazánem.

Líbil se vám recept Pappardelle s pečeným trhaným kachním masem, hříbky a sýrem pecorino? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat