Květákové placky

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Květákové placky se smetanou a listovým salátkem na talíři, vedle růžička květáku Ilustrační foto: NADKI / Shutterstock.com

Květákové placky jsou křupavé a skvěle chutnají, navíc jsou zdravé a bez lepku, ideální tedy pro vegetariány i celiaky. Příprava je velmi snadná a vcelku rychlá, během chvilky tedy vykouzlíte výborný oběd nebo večeři.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Květák omyjte, nakrájejte na čtvrtky a nastrouhejte nahrubo.

  • 2

    Přidejte žloutky, sůl, pepř, lněnou mouku, lahůdkové droždí a vše důkladně promíchejte.

  • 3

    Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do zbylé směsi.

  • 4

    Ze směsi tvořte placičky a smažte na oleji.

  • 5

    Z těsta by vám mělo vyjít 10–12 placek, záleží na zvolené velikosti.

Tip

Servírovat můžete k masu, se zeleninovým salátkem, s vařeným bramborem nebo jen tak se zakysanou smetanou.

Líbil se vám recept Květákové placky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.