Tatarák z tuňáka a avokáda

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Tatarák z tuňáka a avokáda servírovaný na černém talířku spolu s plátky citronu a plátky avokáda, posypané sezamem Ilustrační foto: Sergii Koval / Shutterstock.com

Tatarák z tuňáka a avokáda je dalším zajímavým předkrmem. Vyzkoušejte tento velmi jednoduchý a vynikající recept a překvapte své blízké. Tatarák podávejte ideálně s opečeným toustovým chlebem.

Postup přípravy

  • 1

    Nejprve na pánvi na sucho krátce orestujte sezamová semínka.

  • 2

    Maso z tuňáka nasekejte na malé kousky.

  • 3

    Šalotku oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

  • 4

    Směs promíchejte s dijonskou hořčicí a lžící olivového oleje. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

  • 5

    Avokáda oloupejte a pokrájejte na menší kousky.

  • 6

    K avokádům přimíchejte sůl, limetkovou šťávu a sezamová semínka.

  • 7

    Servírujte nejprve vrstvu avokáda a na ni přidejte vrstvu tuňáka.

Tip

Tatarák můžete ozdobit polníčkem a balzamikovým octem, případně citronem a avokádem.

Líbil se vám recept Tatarák z tuňáka a avokáda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.