1/0
Pokud máte rádi Aperol Spritz, tyto Aperol kostky si vás určitě získají! Jsou lehké, osvěžující a zároveň skvěle chutnají, ideální jako dezert na oslavu, brunch nebo jen kávu. Díky jejich intenzivní oranžové barvě a jemné textuře se stanete hvězdou každé akce.
Sušenky rozdrťte na jemný prášek a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
Směs vtlačte do formy vyložené pečicím papírem a dejte ji na 15 minut do lednice, aby ztuhla.
V míse smíchejte smetanový sýr, mascarpone, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud nevznikne hladký krém.
V jiné misce zahřejte smetanu ke šlehání, ale nenechte ji vařit. Přidejte želatinu a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
Směs smetany a želatiny pomalu přimíchejte do připraveného krému a důkladně promíchejte.
Do krému přidejte Aperol a citronovou šťávu, vše dobře prošlehejte.
Hotovou směs nalijte na sušenkový základ a uhlaďte povrch. Nechte v lednici alespoň 2 hodiny, dokud krém neztuhne.
Po vychlazení nakrájejte na kostky, každou ozdobte kopečkem šlehačky a posypte trochou skořice.
Líbil se vám recept Aperol kostky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.