Česnekové trojúhelníky

Časová náročnost: 1 hod 45 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Šest česnekových trojúhelníků servírovaných na talířku na hnědém dřevěném stole Kupi.cz

Tyhle kynuté česnekové trojúhelníky jsou velmi chutné a křupavé – tedy ideální na oslavy nebo místo klasického pečiva. Pro snadnější vypracování těsta je vhodné mít domácí pekárnu.

Ingredience

Těsto

Nádivka

Postup přípravy

Těsto

  • 1

    Mléko ohřejte a rozdrobte do něj čerstvé droždí. Nechte v teple vzejít kvásek.

  • 2

    Odměřte si hladkou mouku, cukr, sůl, olej a přidejte kvásek.

  • 3

    Vypracujte kynuté těsto. To nechte ještě půl hodiny kynout.

  • 4

    Hotové těsto rozdělte na 4 díly. Z každého dílu vyválejte plát jako na závin.

Nádivka

  • 1

    Nyní si vytvořte nádivku tak, že máslo utřete s česnekem, solí a žloutky.

  • 2

    Každý plát potřete nádivkou a posypte drceným kmínem. Zaviňte a znovu potřete nádivkou.

  • 3

    Závin předělejte na pečicí papír.

  • 4

    Rozkrojte jej našikmo (na trojúhelníky), ale neoddělujete je od sebe.

  • 5

    Na plechu nechejte ještě 30 minut dokynout.

  • 6

    Pečte cca 30 minut při 180 °C.

Tip
  • Pro výraznější chuť můžete těsto posypat například grilovacím kořením nebo pro milovníky masa naplnit závin sýrem a salámem.
  • Z těsta připravíte cca 35 kousků trojúhelníků.

Líbil se vám recept Česnekové trojúhelníky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.