Tatarská omáčka

Časová náročnost: 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Tatarská omáčka ve skleněné mističce položená na stole spolu s nakládanými okurky, vajíčky, hořčicí, kapary, citronem, česnekem a bylinkami Ilustrační foto: losinstantes / Shutterstock.com

Domácí tatarská omáčka je rychlá na přípravu a skládá se z majonézy, nakládané zeleniny, kapar, koření a dalších přísad. Na přípravu tohoto lahodného receptu budete potřebovat tyčový mixér.

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vyrobíme domácí majonézu.
  • 2
    Do vysoké úzké nádoby vyklepneme 2 vejce, přidáme olej, 2 lžičky citronové šťávy a lžičku dijonské hořčice.
  • 3
    Osolíme, opepříme.
  • 4
    Nyní vše tyčovým mixérem na nejvyšší výkon promixujeme.
  • 5
    Směs by měla zhoustnout a vytvoříme tak hustou majonézu.
  • 6
    Do majonézy přidáme pokrájené okurky, kapary a cibuli. Vše promixujeme.
  • 7
    Do tatarské omáčky přidáme nasekanou čerstvou petrželku a podle potřeby dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem. Dáme vychladit do lednice.
Tip

Jestli chcete pikantnější tatarku, přidejte nakrájené papričky jalapeňos.

Líbil se vám recept Tatarská omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.