Žampionová omáčka

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Žampionová omáčka servírovaná v pánvi, ozdobená čerstvými bylinkami. Ilustrační foto: Tatiana Volgutova / Shutterstock.com

Žampionová omáčka se může podávat k masu nebo jako samostatný pokrm spolu s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo bramborami. Pojďte si s námi tento super rychlý a jednoduchý recept vyzkoušet, jsme přesvědčeni o tom, že vám zachutná.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony nakrájejte na kousky, rozpalte kousek másla a dejte do něj žampiony osmahnout.
  • 2
    Podlijte vodou, posypte majoránkou a kmínem a chvíli duste.
  • 3
    Podušené žampiony zalijte mlékem smíchaným s moukou (asi dvě lžíce) a přidejte jeden zeleninový bujón.
  • 4
    Za stálého míchání vařte, až omáčka zhoustne a ingredience se spojí.

Líbil se vám recept Žampionová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.