Hermelínová pomazánka

Časová náročnost: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Hermelínová pomazánka v bílé misce a na křupavé bagetce Ilustrační foto: MaraZe / Shutterstock.com

Naše hermelínová pomazánka vám jistě přijde vhod, a to nejen na Silvestra. Skvěle se hodí i na jakoukoliv párty či oslavu. Příprava je rychlá a jednoduchá, pokud tedy patříte mezi milovníky hermelínu, jistě si ji zamilujete.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Na hrubém struhadle nastrouháme do hlubší mísy Hermelín a vařené vejce.
  • 2
    Do mísy přidáme na malé kostičky nakrájenou šunku a najemno nakrájenou cibuli.
  • 3
    Promícháme a přidáme bílý jogurt (použijte raději ten řeckého typu, protože je hustější), hořčici a majonézu.
  • 4
    Vše důkladně promícháme a dochutíme podle gusta solí a pepřem.
  • 5
    Pomazánku před podáváním necháme minimálně 10 minut odležet v lednici.
Tip
  • Pomazánku můžete namazat na slané krekry, vykrojit z toastového chleba vykrajovátky různé tvary anebo si můžete vyhrát s plastovým nádobím a připravit speciální lžičky na finger food s pomazánkou a kostkou pečiva.
  • Můžete také naplnit malé skleničky pomazánkou a zapíchat do ní tyčinky nebo nakrájenou papriku a mrkev jako zdravější alternativu tyčinek.

Líbil se vám recept Hermelínová pomazánka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.