Segedínský guláš

Časová náročnost: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Segedínský guláš v černé kulaté pánvi, zdobený čerstvou petrželkou. Ilustrační foto: NoirChocolate / Shutterstock.com

Segedínský guláš je klasika, která potěší všechny milovníky kysaného zelí. Skvěle chutná především s houskovým knedlíkem, ale podávat jej můžete také s čerstvým chlebem.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kousky.
  • 2
    Maso osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kostky o velikosti přibližně 2 centimetry.
  • 3

    Dáme vařit ½ l vody.

  • 4

    Začneme rozehřívat sádlo ve velkém hrnci, případně v tlakovém hrnci. Poté přidáme cibuli, kterou dusíme cca 2 minuty.

  • 5

    Přidáme maso a naprudko jej mícháme tak dlouho, dokud nepustí šťávu a ta se neodpaří. Jakmile se maso po vypaření tekutiny opět začne smažit, necháme ho zezlátnout a odstavíme z vařiče.

  • 6
    Do hrnce přidáme kmín a mletou papriku a promícháme, aby se všechna paprika rozpustila v tuku.
  • 7

    Zalijeme horkou vodou tak, aby maso bylo ponořené, promícháme a pozvolna dusíme zakryté alespoň 1 hodinu téměř doměkka.

  • 8

    Zelí propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Přidáme jej do hrnce k masu a společně dusíme ještě 15 minut, dokud nebude měkké.

  • 9
    Do hotového guláše vmícháme kysanou smetanu a už nevaříme.
Tip

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Líbil se vám recept Segedínský guláš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.