Znáte to: Chcete vařit, ale je vám líto vyhazovat zbytky, které jste našli v lednici nebo ve spíži. Co tedy připravit k večeři? Přinášíme inspiraci – protože i pokrmy ze zbytků mohou být chutné a speciální. Uvařte dokonalou večeři á la co dům dal a překvapte blízké.
Zůstaly vám přílohy a nevíte, co s nimi? Brambory a těstoviny z předešlého dne můžete využít v tomto chutném receptu. Sedlácká bída rozhodně není bídná na chuti – ba naopak. Jestliže máte po ruce kysané zelí a zbytek slaninky, můžete si pochutnat na tomto snadném staročeském receptu. Připravte si:
Na rozpáleném oleji osmahněte nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte 3 hrnky zelí, jemně opražte. Přidejte trochu vody a promíchejte. Na vedlejší pánvi mezitím osmahněte na kostky nakrájenou slaninu. Nakonec obě směsi spojte a promíchejte s kořením a nasekaným libečkem. Jídlo je připraveno.
Kupte se slevou Slanina Bacon.
Recept, který vás potěší využitím všech zbytků z lednice, bude se tak hodit třeba před odjezdem na dovolenou. Základem jsou vejce, proto potřebujete:
V míse rozšlehejte vejce. Přidejte nakrájenou zeleninu, strouhaný sýr a zbytky přílohy, kterou jste zvolili. Nezapomeňte ani na jarní cibulku nebo bylinky dle chuti. Směs okořeňte, důkladně promíchejte a šup s ní na rozehřátou pánev. V případě nutnosti (pokud je omeleta vysoká) dopečte v troubě. Hotovou omeletu můžete servírovat se zeleninovým salátkem.
Kupte se slevou Sáčky zamrazovací se zipem Toro.
Zůstala vám ze včerejšího grilování hromada zeleniny? Polévka z grilované zeleniny může být tím, na čem si dnes pochutnáte. Je jednoduchá, přitom příjemná na chuti. Připravte si:
Zeleninu v hrnci prohřejte a zalijte vývarem. Polévku vařte 10 minut, poté ji rozmixujte dohladka. Dochuťte ji kořením, výsledný krém podávejte s nočkem ze zakysané smetany a čerstvými bylinkami.
Tip: Polévky ze zbytků? Starý chléb také nevyhazujte – připravte si křupavé krutony.