Majitelé koček a psů, znáte všechny tyto vychytávky? Vedou chytré technologie i voňavá kosmetika

Svým domácím mazlíčkům můžete pořídit šampon podle barvy srsti nebo parfém vonící po sušenkách Canva

Ať už jste v současné situaci mohli kvůli karanténě a práci z domova strávit se svými čtyřnohými miláčky mnohem více času, nebo jste naopak byli většinu dne pryč, podívali jsme se pro inspiraci na to, jaké vychytávky a užitečné pomůcky můžete pro své kočky a psy v obchodech koupit. Trendem jsou potřeby ovládané přes mobilní aplikace i široký sortiment kosmetiky. Co všechno dalšího lze na trhu najít?

Přečtěte si také

Fantastická míchaná vajíčka podle Gordona Ramsayho, která se vám vždy povedou

Kosmetika pro krásnou a zdravou srst i chrup

Trendem posledních několika let je neustále se rozšiřující nabídka kosmetických přípravků pro kočky a psy i nejrůznější doplňky stravy. Mnozí majitelé tak dopřávají svým čtyřnohým mazlíčkům stejně drahou a kvalitní péči, jakou věnují sami sobě. V nabídce obchodů najdete šampony a kondicionéry v nejrůznějších variantách podle citlivosti pokožky zvířete, typu i délky srsti, a dokonce i podle její barvy.

Pořídit můžete také parfémy pro kočky a psy. Díky nim může váš mazlíček vonět sladce po jahodách, sušenkách, vanilce nebo zeleném jablku. Ano, všechny tyto příchutě existují a dají se koupit i na našem trhu.

Podobně jsou v poslední době výrobci kreativní i v oblasti dentální hygieny. Existují zubní pasty v nejrůznějších příchutích (od hovězí nebo drůbeží až po jahodovou) i ústní vody ve spreji. Účinný způsob čištění slibují i speciální vlhčené ubrousky pro čištění zubů zvířat (prodává je například značka Vet's Best od 109 Kč / 50 ks nebo Show tech od 167 Kč / 100 ks).

Pro čisté uši i tlapky

Zmíněné vlhčené ubrousky pro zvířata jsou na trhu k dostání v mnoha variantách. Ačkoliv narazíte i na levnější značky (například HUHU, na internetu od 23 Kč / 30 ks), u většiny ubrousků si za nálepku „pro zvířata“ připlatíte mnohem více, než je tomu u vlhčených ubrousků pro děti. Záleží také, zda se jedná o obyčejné univerzální ubrousky, speciální pro čištění tlapek nebo uší a nebo třeba dezinfekční, které mohou být výrazně dražší.

Tip: Pokud s čištěním tlapek často bojujete, dá se koupit užitečná vychytávka, tzv. tlapkomyčka (na internetu ji seženete v několika velikostech od 279 Kč). Jedná se o úzkou plastovou nádobku s jemnými silikonovými štětinami uvnitř, které účinně odstraňují nečistoty ze všech záhybů tlapek. Rychle, efektivně a bez okolního nepořádku.

Záchod pro kočky za téměř 20 tisíc? I takový existuje

Samočisticí chytré záchody jsou skvělou vychytávkou pro majitele koček, kteří bývají přes den dlouho pryč. Pokud o jejich nákupu uvažujete, na trhu existují levnější varianty, které začínají na ceně něco málo přes tisícovku. Nemáte-li ovšem problém si připlatit, můžete svému mazlíčkovi dopřát samočisticí záchody v ceně téměř dvou desítek tisíc korun (například Litter Robot III, jehož cena začíná na 18 590 Kč, nebo LR samočisticí kočičí toaleta s WiFi připojením k mobilní aplikaci, kterou na internetu pořídíte za 19 990 Kč).

Už žádné přejídání! Pomohou chytré dávkovače i speciální misky

Oblíbeným pomocníkem pro majitele domácích mazlíčků jsou také automatické dávkovače na jídlo i vodu. Existují i takové, které mají zabudovanou váhu, nebo je mohou majitelé ovládat na dálku skrze aplikaci v mobilním telefonu. Některé jsou dokonce vybaveny kamerou, můžete tedy i na dálku svého psa nebo kočku pozorovat, podle potřeby jim dávat jídlo nebo odměnu v podobě pamlsků, a tím je zároveň cvičit.

Tip: Má-li váš mazlíček problémy s hltáním a přejídáním, poohlédněte se v obchodech po speciálních protihltacích miskách, které mají různě členěný vnitřek.

V létě chládek, v zimě teplo. To jsou inteligentní pelíšky

Na závěr pro vás máme tip, který ocení zejména majitelé koček nebo menších pejsků. Značka Petkit Cozy vyrábí inteligentní uzavřené pelíšky s termoregulací a mnoha dalšími chytrými funkcemi, u nichž lze pomocí aplikace přes mobilní telefon zvyšovat či snižovat vnitřní teplotu. Seženete je na internetu za cenu od 5 990 korun.