Otevírací doba v obchodech 8. května 2020: Některé velké řetězce se rozhodly nechat otevřeno

Kde si nakoupíme 8. května 2020? V síti prodejen PLANEO Elektro můžete i 8. května koupit ochranné pomůcky v akci PLANEO Elektro

Díky nouzovému stavu, který byl vládou prodloužen až do 17. května, mohou velké obchody s potravinami zůstat pro zákazníky otevřené i o státním svátku Dni vítězství. Prodloužení nouzového stavu totiž umožní podnikatelům prodávat i 8. května v prostorách nad 200m², jak ve své tiskové zprávě píše Česká obchodní inspekce. Zeptali jsme se proto zástupců největších řetězců, jak to bude s jejich otevírací dobou během pátku 8. května 2020.

Přečtěte si také

Svěží restart? Pochutnejte si na 3 výborných jarních polévkách

8. května 2020 si můžete zajít nakoupit do potravin, elektro prodejen i obuvi 

Letošní rok bude druhý květnový státní svátek výjimečný, protože některé obchody i přesto, že loni musely zavřít, letos díky nouzovému stavu mohou přivítat své zákazníky. Které obchody budou 8. května otevřeny? 

PLANEO Elektro otevře své prodejny a nabídne speciální slevy

Devadesát prodejen se spotřební elektronikou PLANEO Elektro bude otevřeno i ve státní svátek 8. května 2020. „Vycházíme vstříc přáním zákazníků, kteří mají po více než měsíčním nuceném uzavření PLANEO Elektro o nákup přímo na prodejnách velký zájem, a budeme mít otevřeno i na státní svátek. Přijali jsme samozřejmě veškerá opatření, abychom v mezích, které nám tato složitá situace dovoluje, maximálně ochránili naše zákazníky i zaměstnance. Věříme, že společným zodpovědným chováním učiníme nakupování bezpečným a zákazníkům obnovíme komfort dostupnosti spotřební elektroniky i příjemný a kvalitní servis, na který jsou u nás zvyklí,“ komentuje za PLANEO Elektro Tomáš Opluštil, výkonný ředitel maloobchodního prodeje.

Které obchody jsou otevřeny 8. května? Například PLANEO Elektro PLANEO Elektro

Makro: Za pokladny usednou zaměstnanci i 8. května

Všech 13 velkoobchodů Makro bude 8. května 2020 otevřeno dle běžné otevírací doby od 07:00 do 22:00 hodin.

Kaufland své zaměstnance nechá odpočívat

„8. května budou všechny prodejny zavřené. Plně respektujeme uzavření všech našich prodejen v době státního svátku. Jsme si velmi dobře vědomi toho, jak mimořádně náročná je současná situace pro naše zaměstnance. Nesmírně si jejich každodenního pracovního nasazení vážíme a tento volný den vnímáme jako čas, kdy si mohou odpočinout a být se svou rodinou,“ prozradila mluvčí Kauflandu Renata Maierl. 

Penny Market: I když můžeme, neotevřeme

„I přesto, že došlo k prodloužení nouzového stavu, zůstanou naše prodejny 8. května zavřené,“ uvedl pro Kupi Magazín tiskový mluvčí Penny Marketu Tomáš Kubík.

Albert se ptal na názor svých zaměstnanců a respektoval jej

„Ptali jsme se na názor kolegů na prodejnách a především stálí a dlouholetí zaměstnanci se přikláněli k zavření, zatímco pracovníci, kteří u nás pracují kratší dobu, na zkrácený úvazek nebo brigádně, by o otevření prodejen a sváteční stoprocentní příplatek stáli. Především jsme ale rádi, že máme možnost samostatného rozhodnutí, zda otevřít obchody, či je nechat zavřené. Opět tak můžeme ukázat, že regulace otevíracích hodin je zbytečná a nastavit je dokážeme sami s ohledem na přání zákazníků i našich zaměstnanců,“ sdělil redakci Kupi Magazínu Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Tesco nechá své zaměstnance odpočívat 

Ani v prodejnách Tesco se nerozhodli využít situace a nechat obchody otevřené i během druhého květnového státního svátku, jak prozradil redakci manažer komunikace Václav Koukolíček: „8. 5. budou všechny naše obchody zavřené. Chceme, aby si naši kolegové mohli odpočinout.“

Někeré obchody s obuví budou 8. května 2020 otevřeny Canva

Baťa: Otevřeno!

Naopak tradiční český výrobce Baťa své prodejny nechá otevřené: „Ano, mohu potvrdit, že některé naše obchody budou mít 8. května otevřeno, bude se jednat o více než 30 prodejen,“ potvrdila pro Kupi.cz Kristýna Hrubčíková z PR oddělení Baťa.

Deichmann: Prodejny zůstanou zavřené, e-shop nabízí dopravu zdarma

Za prodejce obuvi Deichmann odpovídá pan Radovan Fojt, ředitel marketingu: „V pátek 8. 5., v den státního svátku, budou všechny prodejny Deichmann zavřené. V rámci prodeje stále nabízíme a prodáváme obuv našim zákazníkům prostřednictvím e-shopu, a to s dodáním objednané obuvi zdarma.“

Intersport otevře jen někde

Podle Kateřiny Salivarové z Intersportu budou s ohledem na prodejní plochu z prodejen sportovního vybavení Intersport otevřeny pouze pobočky v Peci pod Sněžkou a Lipně nad Vltavou.

Hobby markety zavřou, ale zahradní techniku si zajet nakoupit můžete 

Baumax, Hornbach, Obi i Uni Hobby budou mít zavřeno

Také vás zajímá, jestli budou mít 8. května 2020 hobby markety otevřeno? Nejspíš vás nepotěšíme, ani jeden z velkých hobby marketů otevřít neplánuje. Pro travní směs nebo nářadí na zahradu si však můžete zajet do Mountfieldu.

Mountfield: Všechny prodejny budou otevřeny

„Ano, potvrzuji, že budeme mít otevřena 8. května všechna naše prodejní centra v ČR, kterých je celkem 56, a to v běžné otevírací době,“‎ sdělila Kupi.cz Kateřina Böhmová, manažerka komunikace a tisková mluvčí Mountfieldu.

dm drogerie: V pátek zde nenakoupíte 

Podle vyjádření manažera komunikace dm Jiřího Peroutky budou 8. května všechny prodejny dm drogerie zavřené.

Tchibo otevře některé své obchody i 8. května Tchibo

Tchibo prodejny otevře i 8. 5. a láká na kávu a hrníček zdarma

„V pátek 8. 5. budou otevřeny tyto Tchibo prodejny: Praha Havelská, Letenské náměstí, Hlavní nádraží a Fashion Arena Outlet Štěrboholy a dále ještě pop-up store v Outlet Arena Moravia, a to ve standardní otevírací době. Navíc stále běží řada akcí pro zákazníky, a to jak na kávu (2 + 1 balení zdarma na zrnkovou kávu, 3 + 1 na kapsle), tak plošná 20% sleva na veškeré spotřební zboží a také dárek v podobě hrníčku na kávu k nákupu nad 899 Kč,“‎ komentuje pro Kupi.cz tisková mluvčí Tchibo Eva Kotýnková.

Tescoma otevře jen 2 prodejny 

„Většina našich prodejen bude 8. května zavřená, výjimku tvoří PC Tescoma Děčín - OC Pivovar a PC Tescoma Praha - Nové Butovice. Otevírací doba je v obou případech shodná 9:00–18:00,“ uvedla pro Kupi.cz tisková mluvčí Olga Weiterová.