Vyzkoušejte skvělý recept na zdravé palačinky naslano se špenátem a uzeným lososem, které si zamilujete

Špenátové palačinky s lososem na břidlicové desce Martina Lancingerová

Chybí vám nápady na zdravou a rychlou večeři? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, na kterém si pochutná celá vaše rodina. Je snad mezi vámi někdo, kdo se špenátu nebo pohance vyhýbá jako čert kříži? Nevadí, ještě budete rádi, že vám trochu zbyde na druhý den do práce. Recept se totiž skvěle hodí i do obědové krabičky.

Přečtěte si také

Luxusní dort se sýrovou náplní: Výborný borůvkový cheesecake zvládne upéct každý

Už jste zkusili pohankovou mouku?

Jestli váháte, jak zdravou pohanku zařadit do jídelníčku vaší rodiny, jsou právě slané palačinky z pohankové mouky jednou z možností, kdy si strávníci samotné pohanky ani nevšimnou. Její příjemná chuť se propojí se špenátovou náplní a uvidíte, že si ještě s chutí přidají. A pokud si nevíte rady, jak na pohanku obecně, zkuste ji připravit podle 5 tipů, které vás dovedou k vynikajícímu výsledku.

Listy špenátu v černém košíku Martina Lancingerová

Pohankové palačinky se špenátem a uzeným lososem – recept

Suroviny na 2 porce (4 palačinky):

Těsto:

  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 200 g pohankové mouky
  • špetka soli
  • olej na smažení palačinek

Náplň:

  • 250 g listového špenátu
  • 300 g ricotty
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 4 plátky uzeného lososa
Tortillové jednohubky se špenátem a lososem
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Tortillové jednohubky se špenátem a lososem

Tortilla je jako svačinka nebo rychlá večeře vždy dobrou volbou. Kombinaci s čerstvým sýrem, bylinkami a uzeným lososem si zamilujete!

Tortillové jednohubky se špenátem a lososem
Bramborové krokety se špenátovou náplní
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Bramborové krokety se špenátovou náplní

Podlouhlé bramborové krokety se špenátovou náplní musíte vyzkoušet. Tahle smažená příloha se hodí nejen k masu, ale i k dušené zelenině. Vychutnat si je však můžete i jen tak samotné.

Bramborové krokety se špenátovou náplní

Postup:

  1. Vejce prošlehejte s mlékem. Přidejte pohankovou mouku, sůl a důkladně promíchejte.
  2. Na pánvi potřené olejem smažte palačinky z obou stran dozlatova.
  3. Listový špenát zalijte vroucí vodou, promíchejte a sceďte. Ihned přendejte do ledové vody. Znovu sceďte a vymačkejte ze špenátu tekutinu, poté jej nakrájejte na menší kusy. V míse promíchejte s ricottou, prolisovaným česnekem a špetkou soli.
  4. Osmažené palačinky potřete rovnoměrně náplní, rozložte navrch plátek lososa a srolujte.

Vyzkoušíte náš recept na tyto slané palačinky, nebo dáváte přednost těm nasladko?

Zdroj: autorský recept Martina Lancingerová