Jste příliš úspěšní v loteriích? Seniorka vyhrála tolikrát, že ji začali podezřívat z podvodu a poslali na ni detektiva

Žena je nadšená Ground Picture / Shutterstock.com

Je možné mít opravdu tolik štěstí, nebo se v pozadí skrývá něco jiného? Britská seniorka Amelia Barnhamová se stala středem pozornosti. A to nejen kvůli svým četným výhrám v loterii, které dosáhly celkové sumy přes 23 600 liber, ale také kvůli tomu, že byla náhle podezřívána z podvodu. Případ odhaluje, že i úspěch může přinést neočekávané komplikace.

Přečtěte si také

Opory pro zahradní rostliny aneb Praktické dekorace, které vaše zahrada nutně potřebuje

Loterijní štěstí, nebo lstivý podvod?

Amelia se stala vášnivou hráčkou loterie, která do svého koníčka investovala nemalé sumy. Její úspěchy však, jak připomíná The Sun, rychle upoutaly pozornost loterijní společnosti, která se rozhodla věc více prozkoumat. Na základě počtu a výše výher poslala k seniorce domů detektiva. Situace, ve které se Amelia ocitla, ukazuje, že i zdánlivě nevinná zábava může vést k vážným obviněním.

Jaká je šance vyhrát v loterii?

To, že Amelii začali vyšetřovat, pro ni bylo nepříjemným překvapením. Detektiv se zaměřil na způsob, jakým a kde si pořizuje losy, a dokonce žádal přístup k jejím bankovním výpisům. Nakonec se ukázalo, že za jejím úspěchem v loterii opravdu žádný podvod nebyl.

Žena a bankovky Ground Picture / Shutterstock.com

Jak si vybrat šťastná čísla v loterii?

Za velkými jackpoty nemusíme létat přes moře. V Rakousku padl letos šokující jackpot 240 milionů eur. Výherce, který zůstává v anonymitě, prozradil, že vsadil celkem 20 tipů přes internet a všechna čísla si vybíral sám. Poslední tip mu přinesl životní výhru.

V Česku letos v březnu vyhrál neuvěřitelných více než 111 milionů korun. Výherce či výherkyně sedl k internetu, jeho prostřednictvím zakoupil tiket Sportky a náhodně vyplnil a povedlo se mu trefit všechna čísla, včetně takzvané Šance.

„Zajistila mu ji šťastná čísla 8, 12, 13, 18, 24, 28 plus dodatkové číslo 48, které výherce vybral náhodným tipem. S nimi výherce trefil i poslední číslo Šance, 2 6 2 8 0 2, které se shodovalo s posledním číslem vsazeného tiketu,“ upřesnila mluvčí společnosti Sazka Pavla Hobíková. Výherci nyní běží lhůta, během které se musí o svoji výhru přihlásit.

Zdroje: thesun.co.uk, nova.cz