Hledáte tip na lehký, ale výživný oběd? Zkuste hovězí kofty s hummusem a lehkým salátkem
Martina Lancingerová
Ať už trpíte intolerancí laktózy nebo lepku, držíte low carb dietu anebo zkrátka hledáte lehkou variantu oběda, který vás zasytí, zkuste si připravit šťavnaté hovězí kofty s orientální delikatesou – hummusem a lehkým salátkem. Během chvíle vykouzlíte oběd jako z luxusní restaurace.
Hovězí kofty s hummusem a lehkým salátkem
Ingredience na 2 porce:
Kofty:
- 300 g mletého hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce nadrobno pokrájené petržele
- ¼ lžičky drceného kmínu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Hummus:
- 200 g uvařené cizrny
- 30 g tahini pasty
- 30 g olivového oleje
- 1–2 stroužky česneku
- ½ lžičky římského kmínu
- 20 ml (1 lžíce) citronové šťávy
- sůl
- 40 ml vody
Martina Lancingerová
Salát:
- 3 hrsti mixu salátů
- 1 menší mrkev
- 100 g cherry rajčat
- 50 g salátové okurky
- olivový olej
- 1 lžička balzamikového octa
- sůl
- pepř
- 1 lžíce nasucho opečených slunečnicových semínek
Postup:
- Mleté maso ochuťte prolisovaným česnekem, petrželí, kmínem solí a pepřem. Z masa vytvořte 6 šišek, napíchněte na jehlice nebo špejle. Potřete trochou oleje a dejte grilovat.
- Suroviny na hummus vložte do mixéru a promixujte dohladka.
- Do misky vložte salátový mix. Oloupanou mrkev nastrouhejte škrabkou na nudličky. Rajčata rozpulte. Okurku nakrájejte na slabé plátky.
- Zeleninu promíchejte s trochou olivového oleje, octa, špetkou soli a pepře. Na talíři posypejte slunečnicovými semínky.