Hovězí maso

Jak na perfektní guláš aneb Vyhněte se chybám s kořením, kvůli kterým zhořkne a maso nebude měkké
Sekaná z hovězího masa
Čas přípravy: 1 hod 15 min Obtížnost: Střední Cena: 128 Kč

Sekaná z hovězího masa

Tradiční sekaná je jedno z jídel, které miluje snad každý. Je totiž skvělá teplá s bramborem, ale i studená na chlebu. Dá se připravit z mletého hovězího či vepřového masa nebo i mixu. V tomto receptu si upečeme sekanou na jarní způsob – se spoustou bylinek a s vejcem uprostřed.

Sekaná z hovězího masa
Šťavnaté burger šneky z tortilly s jalapeňo a cheddarem, které strčí klasický burger do kapsy
Podložka v baleném mase z obchodu: Není na ozdobu, ani omylem ji nesmíte uvařit
Rozmrazování masa: Když není čas nazbyt, kuchaři sázejí na vytvoření „tepelného mostu“
Nemusíte přeplácet za hovězí steak z restaurace. Ten ze supermarketu vás vyjde klidně i čtyřikrát levněji
Vypadá stejně, ale opak je pravdou. Mezi mletým a mělněným masem je velký rozdíl. V kvalitě, složení i ceně
Hovězí ossobuco pečené na meruňkách podle italského receptu
Poctivá znojemská omáčka podle receptu našich babiček. Ta pravá se dělá z hovězího a nakládaček
Maso tvrdé jako bota? Vsaďte na trochu kypřicího prášku, změkne a bude se skoro rozpadat
Do poctivé rajské omáčky nepatří kečup ani bujón. Naučte se ji vařit tak, jak to dělaly naše babičky
Umýváte syrové maso před vařením? Můžete si pěkně zavařit, pozor na křížovou kontaminaci
Připravte si dokonalá asijská hovězí líčka jako šéfkuchař
Naučte se naložit maso na gril, aby bylo krásně šťavnaté: Déle neznamená lépe a myslete na „svatou trojici“
Šťavnatá jako nikdy předtím: Tu nejlepší roštěnou připravíte ve vodě a plastovém sáčku
Neuvěříte, jak jednoduché je připravit hovězí žebra, která se rozpadnou na jazyku! Luxusní chuť jako z restaurace
Kulhavka se šíří: Češi zavádějí přísná opatření a varují před masem i mléčnými výrobky z farmářských trhů
Lasagne v polévce? Připravte si lžíce, tahle polévka je neodolatelná
Zahoďte kloubní výživy a vykašlete se na botox! Vývar z kostí podpoří krásu i zdraví
Zapomeňte na restaurace – nejlepší pepřovou omáčku si uděláte doma!
Tatarák s kapary: Klasika ve vyladěné verzi, která na žádné oslavě nezklame