Jak spotřebovat vařená vejce? Připravte si luxusní velikonoční pomazánku jen ze 3 ingrediencí

Velikonoční pomazánka Anna Jančevová

Velikonoční pondělí je tu, a to znamená jediné. Doma vám určitě zbude spousta natvrdo vařených vajec. Co s nimi? Spotřebovat je můžete do skvělé velikonoční pomazánky, kterou budete mít hotovou do 10 minut. Navíc na ni kromě vajec budete potřebovat jen 3 další ingredience. Tak pojďme rovnou na ni.

Přečtěte si také

Nejlepší jsou přemrzlé! Na mišpule, jeřabiny a další plody vyrazte až po mrazících, jsou sladší

Velikonoční pomazánka (pro 2 osoby)

Velikonoční pomazánka nejlépe chutná na čerstvém chlebu. Ozdobte si ji jarními bylinkami, které si můžete vypěstovat sami doma v truhlíku. Nejlepší jsou čerstvě utržená pažitka či řeřicha.

Ingredience:

  • vejce vařená natvrdo
  • 2 velké lžíce tvarohu (z vaničky)
  • 1 velká lžíce zakysané smetany

Na dochucení můžete použít:

Postup:

  1. Uvařená vejce oloupejte a vidličkou v míse rozmačkejte najemno.
  2. K vejcím přidejte dvě velké lžíce tvarohu a lžíci zakysané smetany.
  3. Vše promíchejte, osolte a přidejte jemně mletý pepř.
  4. Na závěr můžete přidat nasekané bylinky.
Pomazánka z vařených vajec Anna Jančevová
Bylinky k pomazánce patří

Tip na nákup:

Jarní bylinky si doma můžete vypěstovat sami. Ideální je řeřicha, která má spoustu vitamínů. Její semínka stačí nasypat na vatový tampónek, pravidelně vlhčit vodou a čekat, až vzejdou. A pokud chcete mít řeřichu hned, kupte si čerstvou v obchodě.