Tipy na rychlý a zdravý víkendový oběd: Tahle jídla uvaříte do hodiny!

Penne se zeleninou, servírované na černém talíři AS Foodstudio / Shutterstock.com

Víkend se blíží a stále nevíte, co uvařit k obědu? Dnes pro vás máme několik tipů na zdravý a rychlý oběd, který uvaříte za hodinu. A nechybí ani zdravé mlsání na závěr. Tak co si vyberete? Lososa s netradičním salátem, zapečenou zeleninu nebo třeba krémovou zeleninovou polévku?

Přečtěte si také

Dálniční známka: Kolik stojí, kde ji koupit a jak ji mít zadarmo? Pozor na přeprodejce

Krémovou mrkvovou polévku uvaříte za 30 minut!

Opravdová víkendová rychlovka. Stačí uvařit mrkev doměkka spolu s ostatními ingrediencemi a poté vše jen rozmixovat. Chuť polévky zjemníte smetanou, ale skvěle chutná i se syrovátkovým sýrem ricottou.

Mrkvový krém
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Mrkvový krém

Mrkvový krém je hřejivým adeptem na příjemný podzimní oběd nebo večeři. Zahřejte se a uvařte si jednu z našich delikátních krémových polévek, do kterých se zamilujete na první lžíci.

Mrkvový krém

Penne Primavera a losos s netradičním salátem

Těstoviny jsou vděčnou rychlovkou, kterou můžete libovolně obměňovat. Vyzkoušejte naše Penne Primavera s restovanou cuketou, lilkem a cherry rajčátky. Tuhle těstovinovou dobrotu připravíte za 50 minut!

Pokud máte chuť na rybu, doporučujeme lososa s netradiční přílohou – se salátem ze zelené drobnozrnné čočky a žampionů. Tento fit salát 100% vyzkoušejte.

Grilovaný losos se salátem z čočky a žampionů
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Grilovaný losos se salátem z čočky a žampionů

Grilovaný losos a salát ze zelené drobnozrnné čočky puy s velkými plochými žampiony nebo portobello je zdravý a chutný. Vyzkoušejte tento fit salát z čočky s lososem a zálivkou, na kterém si zaručeně všichni pochutnají.

Grilovaný losos se salátem z čočky a žampionů
Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou neboli Penne Primavera jsou italsko-americkým pokrmem, poprvé připraveným kuchařem italského původu v New Yorku. Těstoviny Primavera nemusíte připravovat jen v letním období, jedná se o skvělé vegetariánské jídlo, na kterém si můžete pochutnávat po celý rok.

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou

Oblíbený street food a zapečená zelenina s pořádnou porcí sýra

Tortilly s kuřecím masem jsou vždy sázka na jistotu. Jejich příprava vám zabere jen chvilku a můžete si do nich dát vaši oblíbenou zeleninu. Pokud chcete tortilly trochu obměnit, přihoďte do nich třeba i plátky sýra.

Náš poslední tip je zapečená brokolice. Je to skvělá volba pro lehký oběd. V kombinaci s ementálem a se šunkou chutná parádně. Tak ji vyzkoušejte.

Tortilly s kuřecím masem
Čas přípravy: 45 min Obtížnost: Střední

Tortilly s kuřecím masem

Tortilly s kuřecím masem si v kuchyni oblíbíte. Jsou totiž velmi snadné na přípravu, skvěle chutnají a máte je hotové za chvilku, hodí se tedy jako rychlý oběd nebo večeře.

Tortilly s kuřecím masem
Zapečená brokolice
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice se sýrem bude skvělou volbou jako lehký oběd i zdravá večeře. Brokolice navíc zvyšuje imunitu a podporuje srdce i cévy.

Zapečená brokolice

Zdravá sladká tečka

I mlsat můžete zdravě. Máme pro vás náš oblíbený mandlový pudink s chia semínky. Navíc je z mandlového mléka, takže je vhodný i pro osoby s intolerancí na laktózu. Co potřebujete na 4 porce?

  • 500 ml mandlového mléka
  • 120 g chia semínek
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • plátky mandlí
  • mandlová tresť

Vlijte do větší nádoby mandlové mléko a přidejte chia semínka, javorový sirup a pár kapek mandlové tresti. Pořádně promíchejte a dejte alespoň na hodinu vychladit do lednice. Ztuhlý pudink ještě jednou promíchejte a rozdělte do skleniček. Na závěr ozdobte plátky mandlí nebo ovocem.

Zdroj: Kupi