Tipy na rychlý a zdravý víkendový oběd: Tahle jídla uvaříte do hodiny!

Penne se zeleninou, servírované na černém talíři AS Foodstudio / Shutterstock.com

Víkend se blíží a stále nevíte, co uvařit k obědu? Dnes pro vás máme několik tipů na zdravý a rychlý oběd, který uvaříte za hodinu. A nechybí ani zdravé mlsání na závěr. Tak co si vyberete? Lososa s netradičním salátem, zapečenou zeleninu nebo třeba krémovou zeleninovou polévku?

Přečtěte si také

Tajné triky cukrářek, které zajistí, že vaše linecké cukroví nebude mít konkurenci

Krémovou mrkvovou polévku uvaříte za 30 minut!

Opravdová víkendová rychlovka. Stačí uvařit mrkev doměkka spolu s ostatními ingrediencemi a poté vše jen rozmixovat. Chuť polévky zjemníte smetanou, ale skvěle chutná i se syrovátkovým sýrem ricottou.

Mrkvový krém
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Mrkvový krém

Mrkvový krém je hřejivým adeptem na příjemný podzimní oběd nebo večeři. Zahřejte se a uvařte si jednu z našich delikátních krémových polévek, do kterých se zamilujete na první lžíci.

Mrkvový krém

Penne Primavera a losos s netradičním salátem

Těstoviny jsou vděčnou rychlovkou, kterou můžete libovolně obměňovat. Vyzkoušejte naše Penne Primavera s restovanou cuketou, lilkem a cherry rajčátky. Tuhle těstovinovou dobrotu připravíte za 50 minut!

Pokud máte chuť na rybu, doporučujeme lososa s netradiční přílohou – se salátem ze zelené drobnozrnné čočky a žampionů. Tento fit salát 100% vyzkoušejte.

Grilovaný losos se salátem z čočky a žampionů
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Grilovaný losos se salátem z čočky a žampionů

Grilovaný losos a salát ze zelené drobnozrnné čočky puy s velkými plochými žampiony nebo portobello je zdravý a chutný. Vyzkoušejte tento fit salát z čočky s lososem a zálivkou, na kterém si zaručeně všichni pochutnají.

Grilovaný losos se salátem z čočky a žampionů
Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou neboli Penne Primavera jsou italsko-americkým pokrmem, poprvé připraveným kuchařem italského původu v New Yorku. Těstoviny Primavera nemusíte připravovat jen v letním období, jedná se o skvělé vegetariánské jídlo, na kterém si můžete pochutnávat po celý rok.

Penne s restovanou zeleninou, mozzarellou a rukolou

Oblíbený street food a zapečená zelenina s pořádnou porcí sýra

Tortilly s kuřecím masem jsou vždy sázka na jistotu. Jejich příprava vám zabere jen chvilku a můžete si do nich dát vaši oblíbenou zeleninu. Pokud chcete tortilly trochu obměnit, přihoďte do nich třeba i plátky sýra.

Náš poslední tip je zapečená brokolice. Je to skvělá volba pro lehký oběd. V kombinaci s ementálem a se šunkou chutná parádně. Tak ji vyzkoušejte.

Tortilly s kuřecím masem
Čas přípravy: 45 min Obtížnost: Střední

Tortilly s kuřecím masem

Tortilly s kuřecím masem si v kuchyni oblíbíte. Jsou totiž velmi snadné na přípravu, skvěle chutnají a máte je hotové za chvilku, hodí se tedy jako rychlý oběd nebo večeře.

Tortilly s kuřecím masem
Zapečená brokolice
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice se sýrem bude skvělou volbou jako lehký oběd i zdravá večeře. Brokolice navíc zvyšuje imunitu a podporuje srdce i cévy.

Zapečená brokolice

Zdravá sladká tečka

I mlsat můžete zdravě. Máme pro vás náš oblíbený mandlový pudink s chia semínky. Navíc je z mandlového mléka, takže je vhodný i pro osoby s intolerancí na laktózu. Co potřebujete na 4 porce?

  • 500 ml mandlového mléka
  • 120 g chia semínek
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • plátky mandlí
  • mandlová tresť

Vlijte do větší nádoby mandlové mléko a přidejte chia semínka, javorový sirup a pár kapek mandlové tresti. Pořádně promíchejte a dejte alespoň na hodinu vychladit do lednice. Ztuhlý pudink ještě jednou promíchejte a rozdělte do skleniček. Na závěr ozdobte plátky mandlí nebo ovocem.

Zdroj: Kupi