Rychlé a naprosto fantastické! Italské těstoviny s lahodnou omáčkou z parmazánu budete zbožňovat

Fettucciny Alfredo v černém kastrolku, posypané petrželkou Tanya Consaul Photography / Shutterstock.com

Těstoviny na různé způsoby jsou populární po celém světě. Mistry v tomto oboru jsou jednoznačně Italové, jejichž variace těstovin milují miliardy lidí. My si dnes připravíme slavné fettucciny Alfredo, které patří mezi nejoblíbenější recepty na světě. Jde o rychlé a jednoduché jídlo z pár surovin, na němž si pochutná celá rodina. Tak si je pojďte s námi uvařit, je to skvělý tip na rychlý oběd, případně večeři!

Přečtěte si také

Vrací zákazníci nechtěné zboží zpátky na své místo? Tvrdí, že ano, ale realita je jinde

Jídlo, které vzniklo z lásky

Fettucciny Alfredo vymyslel v roce 1914 restauratér Alfredo di Lelio pro svoji ženu, která po porodu ztratila chuť k jídlu. Napadlo ho připravit jednoduché těstoviny pouze z několika ingrediencí. Hodil do pánve máslo, vejce a na závěr přisypal parmazán. Do této rychlé omáčky přidal čerstvé fettucciny a dal je ochutnat své manželce. Ta byla z jídla naprosto nadšená a Alfredo se rozhodl těstoviny zařadit na jídelníček své restaurace v Římě.

Po skončení první světové války se Řím začal hemžit turisty. Do Alfredovy restaurace zavítaly i tehdejší hollywoodské hvězdy Douglas Fairbanks a Mary Pickfordová. Objednali si jeho fettucciny a naprosto se do nich zamilovali. Alfredovi dokonce věnovali pozlacenou lžičku a vidličku s nápisem „Alfredo, král nudlí“. Díky hollywoodským hercům se povědomí o těchto skvělých fettuccinách dostalo do Ameriky.

Těstoviny s fetou a cherry rajčaty
Čas přípravy: 25 min Obtížnost: Snadný

Těstoviny s fetou a cherry rajčaty

Těstoviny s fetou a cherry rajčaty jsou velmi jednoduché, ale zároveň absolutně plné chuti. Na přípravu tohoto receptu vám bude stačit pouhých 5 minut. Poté stačí počkat cca 20 minut, než se feta upeče, vše smíchat a máte hotovo. Ideální recept pro studenty, notorické nestíhače a milovníky rychlých večeří.

Těstoviny s fetou a cherry rajčaty
Těstoviny s pestem, sušenými rajčaty a pečeným chřestem
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Těstoviny s pestem, sušenými rajčaty a pečeným chřestem

Recept na těstoviny s pestem, sušenými rajčaty a pečeným chřestem si určitě oblíbíte. Překvapí vás nejen svou rychlou a jednoduchou přípravou, ale také báječnou chutí.

Těstoviny s pestem, sušenými rajčaty a pečeným chřestem
Těstoviny se slaninou a kapustičkami
Čas přípravy: 25 min Obtížnost: Snadný

Těstoviny se slaninou a kapustičkami

Těstoviny se slaninou a kapustičkami si jistě oblíbíte. Nejenže je tento recept rychlý, ale také velmi jednoduchý. Chuť těstovin skvěle doplňuje jemně povařená kapusta, nasekané opečené mandle a slanina a nakonec ještě hoblinky parmazánu.

Těstoviny se slaninou a kapustičkami

Tehdejší tištěná média taktéž objevila Alfredovy fettucciny a rozšířila jejich slávu doslova po celém světě. V Americe je jen trochu upravili. Američané věděli, že co se týče kvality surovin (másla a parmazánu), nemůžou Italům konkurovat. Proto se rozhodli do omáčky přidat smetanu. Tuto verzi fettuccin Alfredo vám v Itálii nikdy nepřipraví, ale smetana v omáčce má své kouzlo a těstovinám dodává lahodou chuť.

Pravé italské fettuccine Alfredo s kuřecím masem Ezume Images / Shutterstock.com

Recept na fettuccine Alfredo

Ingredience na 6 porcí:

  • 700 g suchých těstovin fettuccine
  • 150 g másla
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 3/4 hrnku sýru pecorino
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • hladkolistá petržel

Postup:

  1. Dejte vařit osolenou vodu a přiveďte ji k varu. Vložte do vody fettucciny a vařte je 8–10 minut. Poté slijte vodu.
  2. Během vaření těstovin si připravte omáčku. V hlubší pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo a přilejte smetanu. Ochuťte solí a pepřem. Zvyšte plamen na střední teplotu, přisypte nastrouhaný sýr pecorino romano, parmazán a míchejte, dokud se sýry v omáčce nerozpustí a omáčka nezhoustne.
  3. Uvařené těstoviny přidejte do omáčky a míchejte, dokud se fettucciny neobalí omáčkou. Na závěr posypte nasekanou petrželkou a hned podávejte.

Zdroj: Kupi