Primark snižuje ceny některého dětského oblečení pro jarní a letní sezónu

Nákup dětského oblečení v Primark RMC42 / Shutterstock.com

Primark, známý obchodní řetězec nabízející oblečení a módní doplňky za dostupné ceny, opět přichází s výraznou marketingovou strategií. Firma se rozhodla snížit ceny u několika stovek položek z dětského oděvního sortimentu, který je součástí jarně-letní kolekce. Tento krok přichází již druhý rok po sobě, což mnozí zákazníci jistě ocení jako příjemnou kontinuitu v době, kdy i malé úspory mohou být pro rodinné rozpočty velice důležité.

Přečtěte si také

Zdravá a sytá polévka z Východu: Ochutnejte pravý boršč podle receptu známého šéfkuchaře

Primark zlevňuje trička, šortky, plavky i baseballové čepice

Primark jakožto velmi oblíbený maloobchodní řetězec si klade za cíl udržovat, nebo dokonce zmrazovat ceny základních dětských a kojeneckých oděvů během posledních několika let, aby tak pomohl rodinám udržet nízké náklady na život.

„Víme, že léto přináší pro rodiny zvýšené výdaje. S blížícími se prázdninami se rodiče snaží své finance využít co nejefektivněji, přičemž hledají produkty za přijatelné ceny, které stále splňují vysoké standardy kvality. V období, kdy se naši zákazníci začínají připravovat na letní sezónu, chceme rodinám vyjít vstříc a nabídnout lepší ceny vybraných výrobků z naší dětské kolekce,“ vysvětluje pro Kupi Maciej Podwojski, ředitel společnosti Primark pro střední a východní Evropu.

Za nižší ceny i recyklovatelné materiály

Primark nyní nabízí nižší ceny na široký sortiment zboží denní potřeby, včetně dětského oblečení. V nabídce zákazníci najdou trička, šortky, plavky, pantofle a baseballové čepice za atraktivní ceny. Většina plaveckých šortek a plavek je vyrobena z recyklovaných materiálů, což podporuje udržitelnost a šetrnost k životnímu prostředí.

Navíc vybrané druhy triček, šortek a kojeneckého oblečení jsou vyráběny s využitím bavlny minimálně z 50 % získané v rámci programu udržitelně pěstované bavlny Primark Sustainable Cotton Programme (PSCP), což zaručuje nejen kvalitu, ale i etický přístup k výrobě.

Nabídka židlí v prodejně IKEA travelview / Shutterstock.com

Ikea snížila ceny šesti tisíc výrobků

Plošné snižování cen je významným fenoménem, který v posledních letech charakterizuje český trh. Zajímavostí je, že ke zlevňování dochází nejen u malých lokálních obchodů, ale zahrnuje to i velké, mezinárodní společnosti, které hrají důležitou roli na trhu. Jedním z příkladů je švédská společnost Ikea, známá prodejem nábytku a domácích potřeb, která se rozhodla pro strategický krok ve snižování cen svých produktů.

Ikea, která je oblíbená pro svou širokou nabídku výrobků za přístupnější ceny, se v uplynulém a aktuálním roce pustila do ambiciózního projektu – snížila ceny téměř šesti tisíc výrobků. Toto rozhodnutí nebylo učiněno najednou, ale bylo rozvrženo do několika vln, což umožnilo spotřebitelům postupně vnímat zlepšení dostupnosti různých produktových řad. Tento krok nejenže zvýšil atraktivitu Ikea jako obchodu, ale také umocnil její konkurenceschopnost v očích českých zákazníků hledajících kvalitu za dostupné ceny.

Jysk nabízí levněji devět stovek produktů

Dalším hráčem, který se rozhodl jít podobnou cestou, je společnost Jysk, která je také známá prodejem nábytku a bytových doplňků. Jysk, který má v České republice rovněž silnou pozici, odpověděl na tržní výzvy snížením cen u 900 produktů. Tento krok podtrhuje trend v oblasti retailu, kde firmy stále více reagují na potřeby a očekávání spotřebitelů tím, že činí své produkty dostupnějšími. Cena hraje klíčovou roli v rozhodovacím procesu zákazníků, a tyto iniciativy tedy přímo ovlivňují kupní chování.

Inspirují velcí hráči na trhu i další prodejce?

Tato snaha o plošné snižování cen může mít dlouhodobý vliv nejen na samotné spotřebitele, kteří profitují z přívětivějších cen, ale také na ekonomiku v širším měřítku. Když velcí hráči jako Ikea a Jysk inovují svou cenovou strategii, mohou tím inspirovat i další firmy, malé i velké, aby přehodnotily svůj přístup k cenové politice. To v konečném důsledku vede k větší dynamice trhu, zvýšené konkurenci a lepší dostupnosti produktů pro konečného spotřebitele.

Zdroj: Primark, Kupi