Jednoduchý recept na dokonalé palačinky, které vám budou mizet pod rukama

Na světě asi neexistuje nikdo, kdo by je nemiloval. Palačinky se dají jíst nasladko i naslano a jsou skvělou volbou na víkendové snídaně nebo rychlé večeře. Podle našeho videoreceptu si připravíte základní těsto na palačinky, které bude milovat celá rodina a přípravu zvládne i malé dítě. Tak pojďme na věc!

Přečtěte si také

Co vadí zákazníkům na prodavačích? Jsou neochotní a nejsou tam, kde mají být. Nejsme stroje, brání se prodavači

Nejlepší palačinky jako od maminky

Palačinky nebo také amolety. V dětství jsme je mohli jíst od rána do večera, nejraději s jahodovou marmeládou. Vzpomínáte? I v dospělosti si tu báječnou chuť bezstarostných let rádi připomeneme. Že nevíte, jak na to? Poradíme vám. A co budete na přípravu sladkého potěšení potřebovat?

Ingredience

  • 250 ml polotučného mléka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • vejce
  • špetka soli
  • 140 g hladké mouky
  • máslo na smažení
  • marmeláda na náplň
Recept na palačinky z ingrediencí, které máte doma Kupi.cz

Palačinka je nekynutý moučník vyráběný z litého těsta. Jeho základem je mouka, mléko a vejce, které mohou být doplněné solí, cukrem a ochucovadly. Na náplň můžete kromě marmelády použít třeba Nutellu, tvaroh nebo ovoce podle chuti. A teď, když už máte vše potřebné po ruce, vrhneme se na vlastní přípravu. Čím začít?

Jak připravit báječné palačinky?

  1. Do mixéru nalijeme mléko, vejce, přidáme hladkou mouku, vanilkový cukr a špetku soli. Vypracujeme do řídkého těsta. Pokud doma mixér nemáte, vystačíte si samozřejmě i s obyčejným šlehačem nebo metličkou. Čím však budou vyšší otáčky, tím bude těsto nadýchanější a dokonale hladké.
  2. Na rozpálenou pánev dáme plátek másla a naběračkou vylijeme těsto. Doporučujeme koupit si palačinkovou pánev, protože nemá vysoké stěny a palačinky se na ní snáze obracejí.
  3. Hotové palačinky pomažeme marmeládou a zatočíme. Plnit je můžete i čokoládovým krémem, Nutellou nebo nastrouhanou čokoládou. A osvědčenou kombinací je i banán se zakysanou smetanou nebo tvarohem.

Zdroj: Kupi