Jednoduchý recept na dokonalé palačinky, které vám budou mizet pod rukama

Na světě asi neexistuje nikdo, kdo by je nemiloval. Palačinky se dají jíst nasladko i naslano a jsou skvělou volbou na víkendové snídaně nebo rychlé večeře. Podle našeho videoreceptu si připravíte základní těsto na palačinky, které bude milovat celá rodina a přípravu zvládne i malé dítě. Tak pojďme na věc!

Přečtěte si také

Opravit ledničku bude levnější než koupit novou. EU schválila nová pravidla pro právo na opravu

Nejlepší palačinky jako od maminky

Palačinky nebo také amolety. V dětství jsme je mohli jíst od rána do večera, nejraději s jahodovou marmeládou. Vzpomínáte? I v dospělosti si tu báječnou chuť bezstarostných let rádi připomeneme. Že nevíte, jak na to? Poradíme vám. A co budete na přípravu sladkého potěšení potřebovat?

Ingredience

  • 250 ml polotučného mléka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 140 g hladké mouky
  • máslo na smažení
  • marmeláda na náplň
Recept na palačinky z ingrediencí, které máte doma Kupi.cz

Palačinka je nekynutý moučník vyráběný z litého těsta. Jeho základem je mouka, mléko a vejce, které mohou být doplněné solí, cukrem a ochucovadly. Na náplň můžete kromě marmelády použít třeba Nutellu, tvaroh nebo ovoce podle chuti. A teď, když už máte vše potřebné po ruce, vrhneme se na vlastní přípravu. Čím začít?

Jak připravit báječné palačinky?

  1. Do mixéru nalijeme mléko, vejce, přidáme hladkou mouku, vanilkový cukr a špetku soli. Vypracujeme do řídkého těsta. Pokud doma mixér nemáte, vystačíte si samozřejmě i s obyčejným šlehačem nebo metličkou. Čím však budou vyšší otáčky, tím bude těsto nadýchanější a dokonale hladké.
  2. Na rozpálenou pánev dáme plátek másla a naběračkou vylijeme těsto. Doporučujeme koupit si palačinkovou pánev, protože nemá vysoké stěny a palačinky se na ní snáze obracejí.
  3. Hotové palačinky pomažeme marmeládou a zatočíme. Plnit je můžete i čokoládovým krémem, Nutellou nebo nastrouhanou čokoládou. A osvědčenou kombinací je i banán se zakysanou smetanou nebo tvarohem.

Zdroj: Kupi