5 tipů na víkendový oběd. Co uvařit v sobotu a v neděli?

Kousky pečeného králíka v pekáči, ozdobené snítkou rozmarýnu Marian Weyo / Shutterstock.com

Přemýšlíte, co uvaříte o víkendu k obědu? Rádi vám s rozhodováním pomůžeme. Máme pro vás pár tipů na oběd na sobotu a neděli. Je z čeho vybírat! Opět chceme šetřit váš čas i peníze, a tak jsme za vás prošli akční letáky a vybrali tipy na oběd podle hlavních surovin, které jsou momentálně v akci. Vybírat můžete z libového dietního masa, vepřové pečínky nebo můžete vsadit na oblíbenou klasiku našich babiček. Tak co si s námi tento víkend uvaříte?

Přečtěte si také

Italové zveřejnili nejhrůznější kombinace pizzy. Dali byste si pizzu s toppingem z hadího masa?

Jakou si dáme polévku?

Tento víkend to vidíme na kuřecí vývar. Proč toho nevyužít, když jsou v Lidlu v akci kuřecí hřbety na polévku za 26,90 Kč/600 g?

Pokud preferujete na vývar spíše rozbourané kuře, tak si pro něj skočte do Penny nebo do Albertu – v akci ho tu koupíte za 49,90 Kč/kg. A jak na přípravu vývaru? Podívejte se na recept níže.

Kuřecí vývar
Čas přípravy: 2 hod Obtížnost: Snadný

Kuřecí vývar

Poctivý kuřecí vývar zlatavé barvy neuspěcháte. Když si na něj však vyhradíte dostatek času a necháte jej dlouze táhnout na mírním ohni, získáte skvělou polévku plnou živin a výborné chuti.

Kuřecí vývar

Pečínka z králíka

Králík je dietní maso a obsahuje minimum tuku. Pokud tak přemýšlíte nad lehčím obědem, udělejte si pečínku z králíka. V akci koupíte chlazeného králíka například v Albertu, kde vás vyjde 1 kg na 169 Kč, nebo v Kauflandu, kde ho koupíte za 179,90 Kč/kg.

V Kauflandu i Albertu můžete rovnou koupit i česnek – bude se vám hodit do našeho receptu. V Kauflandu koupíte svazek čerstvého česneku za 34,90 Kč a v supermarketech Albert seženete 1 kilogram česneku za 109, 90 Kč. Česnek v akci nabízí také Penny – tady najdete 200 g česneku za 24, 90 Kč.

Králík na česneku
Čas přípravy: 1 hod 45 min Obtížnost: Střední

Králík na česneku

Pečený králík na česneku s bůčkem a cibulí patří mezi oblíbené lahůdky české kuchyně. Bůček pustí tuk a králičí maso tím pádem nebude vůbec vysušené. Králík na česneku přelitý vypečenou šťávou, podávaný s bramborovou kaší nebo noky a dušeným špenátem bude vynikající víkendový oběd, na kterém si jistě pochutnáte.

Králík na česneku

Máte chuť na uzené, nebo raději vepřovou pečínku?

Blíží se Velikonoce a snad ve všech obchodních řetězcích se to teď hemží akcemi na vejce. A kromě toho je v akci i uzené maso! Víte, v jakém receptu zazáří obě zmíněné potraviny? Přece v šunkoflecích. Uzené maso seženete třeba v Kauflandu, kde koupíte 1 kilogram uzeného vepřového ramínka za 99,90 Kč. Případně si můžete zajít do Penny, kde koupíte 1 kg uzené krkovice za 149,90 Kč.

Pokud byste raději vepřovou pečínku, zkuste vepřovou kýtu s rozmarýnem. Rozmarýn a další koření jí dodají skvělou chuť. V akci koupíte vepřovou kýtu v Albertu, Lidlu, Penny i v Kauflandu. Jaké jsou akční ceny? V Penny vás vyjde 1 kg kýty na 77,77 Kč, v Albertu na 99,90 Kč, v Lidlu na 89,90 Kč a v Kauflandu na 84,90 Kč.

Vepřová kýta s rozmarýnem
Čas přípravy: 1 hod 10 min Obtížnost: Střední

Vepřová kýta s rozmarýnem

Máte-li rádi vepřové maso, jistě vás zaujme vepřová kýta s rozmarýnem dle našeho receptu. Příprava je rychlá, jednoduchá a výsledek vás jistě mile překvapí.

Vepřová kýta s rozmarýnem
Šunkofleky
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Šunkofleky

Šunkofleky s uzeným masem jsou snadná a rychlá pochoutka, která zaručeně potěší celou rodinu. Pokud navíc z uzeného masa uděláte také vývar, získáte hned dvě chutná jídla, která společně vyjdou cenově velmi výhodně.

Šunkofleky

Něco pro vegetariány

Víte, že jsou v akci bramborové gnocchi? Tohle je zaručený tip na rychlý oběd, v podstatě je jen ohřejete a smícháte s oblíbenou omáčkou – a s tou vám poradíme my. Zkuste třeba naše špenátové gnocchi, jaro je tady a špenát k němu patří. Samozřejmě pokud nechcete polotovar, gnocchi si snadno připravíte i doma – vše najdete v našem receptu.

Gnocchi se špenátem
Čas přípravy: 45 min Obtížnost: Střední

Gnocchi se špenátem

Gnocchi se špenátem patří mezi tradiční italské pochoutky, které se skvěle hodí třeba na večeři. A zachutnají vegetariánům i milovníkům masa.

Gnocchi se špenátem

A kde seženete gnocchi v akci? Zajděte si pro mě třeba do BILLY, kde je 500 g gnocchi v akci za 19,90 Kč, nebo do Albertu, kde seženete 500 g za 29,90 Kč. Kde je v akci špenát? Baby špenát můžete koupit s gnocchi rovnou v Albertu – tam 250 g koupíte za 39,90 Kč. Případně si pro něj zajděte do Kauflandu, tam najdete 150 g baby špenátu za 21,90 Kč.

Už máte vybraného svého favorita?

Zdroj: Kupi.cz