Řetězec PENNY startuje rok 2024 slevou 10 procent na kompletní sortiment

Pokladní v PENNY PENNY

Řetězec PENNY startuje rok 2024 významným snížením cen. V prvním lednovém týdnu poskytne zákazníkům 10% slevu na kompletní sortiment. Domácnosti tak mohou rychle a výhodně doplnit zásoby, které vyčerpaly v době svátků na konci loňského roku. Tesco plně promítá snížení DPH do cen u více než 8 500 potravin. Naopak zvýšenou sazbu DPH vůbec nepromítá do ceny dětské výživy.

Přečtěte si také

Vkladní knížky jsou pomalu minulostí. Kdo je ruší a kde se dají ještě založit?

Ve více než 410 prodejnách PENNY po celém Česku se dá nákup začátkem roku pořídit skutečně výhodně. Od úterý 2. 1. do neděle 7. 1. PENNY poskytuje 10% slevu na kompletní sortiment potravin i drogerie. Sleva se vztahuje na nezlevněné, ale i akční položky a již zlevněné zboží. Zákazníci ji mohou uplatnit u pokladny po předložení zákaznické karty (digitální, nebo plastové) a speciálního kuponu, který je k dispozici v akčním letáku, na internetových stránkách, nebo v PENNY aplikaci. Maximální částka nákupu, na kterou lze slevu využít, činí 5 000 Kč.

„Ledničky a spíže v českých domácnostech se v průběhu svátků z velké části vyprázdnily. Navíc hodně lidí chce po předešlých výdajích za vánoční dárky spíš šetřit. Proto jsme se rozhodli vyjít zákazníkům vstříc a slevu zavádíme průřezově na celý sortiment,“ uvedl Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY. Připomněl, že ti, kteří zákaznickou kartu nemají, o ni mohou bez jakékoli registrace požádat na pokladnách a následně se okamžitě zapojit do akce. „Mechanismus je velmi jednoduchý a slevu díky tomu může využít skutečně každý, kdo má zájem,“ dodal Vít Vojtěch.

Již koncem prosince přitom v PENNY přeceňovali všechny nabízené produkty tak, aby zohlednili změny sazeb DPH, které platí od začátku roku 2024. Aktuální desetiprocentní sleva se tak již vypočítává z nových regálových cen, kde je u všech potravin snížena sazby DPH z dosavadních 15 % na 12 %.

PENNY tak plynule navazuje na prosincovou aktivitu, v níž s měsíčním předstihem reagovalo na snížení DPH u potravin. Po celý prosinec tak nakupujícím u pokladen započítávali slevu na produkty, kterých s nižší DPH týká.

Pečivo v prodejně Tesco Tesco

Tesco plně promítá snížení DPH do cen u více než 8 500 potravin

Od nového roku promítá Tesco sníženou sazbu DPH plně do cen potravin. Naopak zvýšenou sazbu DPH vůbec nepromítá do ceny dětské výživy. Pokračuje tak v dlouhodobém úsilí, kdy pomáhá zákazníkům maximálně ušetřit. Mezi tyto aktivity patří například i prosincové snížení cen u vybraných potravin napříč celým sortimentem.

„Sníženou sazbu na potraviny jsme plně promítli do cen u více než 8 500 výrobků. K tomu jsme ponechali původní nižší ceny u dětské výživy, do kterých jsme naopak vůbec nepromítli zvýšenou sazbu DPH. Pokračujeme tak v našem závazku nabízet zákazníkům kvalitní a zároveň cenově dostupné potraviny. Našim dlouhodobým cílem je pomáhat našim zákazníkům maximálně ušetřit, k čemuž využíváme každé možné příležitosti,“ uvádí Pavol Halász, produktový ředitel Tesco pro Českou republiku.

Plné promítnutí snížené sazby

Od ledna Tesco promítlo plně sníženou sazbu DPH na potraviny do cen u více než 8 500 produktů. Cena je zaokrouhlena na dvě desetinná místa (setiny). Výjimku tvoří váhové položky, u kterých je cena zaokrouhlena na jedno desetinné místo. Týká se to i všech promočních cen včetně Clubcard cen. Snížení zákazníci pocítí jak při nákupech v prodejnách, tak i při online nákupech na iTesco.cz

Zdroj: PENNY, Tesco