O předsevzetích v roce 2024. Letos dodržíte i ta, která jste si nedali

Miniatura nákupního vozíku s dárky před otevřeným notebookem Shutterstock.com

Téměř 41 procent Čechů má novoroční předsevzetí. Toužíme zhubnout, pracovně povyrůst, potkat spřízněnou duši, přestat kouřit či začít pro sebe něco dělat. Přestože leden bývá pro některé z nás měsícem krutého prozření, Češi konečně objevili způsob, jak se správně motivovat. Překvapí vás, v čem tkví základ úspěchu?

Dle průzkumu, který si nechalo zpracovat allegro.cz, jsou Češi národem prozíravým a s přibývajícím věkem také realističtějším. Jsou to totiž právě mladí lidé do 29 let, kteří si nejčastěji dávají motivační novoroční předsevzetí. Snaží se něco změnit. Přestože jen čtyři z deseti Čechů letos propadnou kouzlu předsevzetí, je otázkou, jak tomu bude po vypuknutí povánočních slev. Není totiž tajemstvím, že český národ je milovníkem slevových akcí. A příležitost je tím nejlepším spojencem…

Povánoční slevy ve znamení prvních Allegro Days

Bez ohledu na to, jestli jste pod vánočním stromečkem otevřeli obálku s penězi nebo každoročně čekáte s těmi největšími nákupy právě na povánoční slevy, v kalendáři byste měli mít označené zahřívací kolo slevové akce Allegro Days. Úplně první nabídky pro české zákazníky totiž odstartovaly již 25. prosince, a to se slevami ve výši až třicet procent. Akce pokračuje i v následujících dnech, a to s přibývajícími slevami! Takové nabídky namotivují a uspokojí i ty, kdo si letos žádná předsevzetí nedali.

Za bezkonkurenční ceny totiž během Allegro Days pořídíte spojence, jež vám pomohou splnit všechny plánované sny. Dle průzkumu Češi v povánočním výprodeji tradičně nakupují nejčastěji sportovní vybavení na tvarování postavy, wellness balíčky, fitness vybavení, plánovací diáře, kosmetiku či knihy pro rozvoj osobnosti.

Žena se raduje, v ruce megafon, žluté pozadí Shutterstock.com

Většina Čechů bude na Nový rok doma. Šetří?

Nový rok oslaví celých 83 procent Čechů doma, 51 procent pak v rodinném kruhu s těmi nejbližšími. Co stojí za takto vysokým číslem, lze jen spekulovat. Obecně je však možné konstatovat, že drtivá většina Čechů (94 procent) souhlasí s tím, že se za poslední roky zvedly ceny zboží. Je logické, že jsou zákazníci opatrnější a každý svůj výdaj zváží. Až 70 procent z nás je dokonce ochotno obětovat čas porovnáváním cen na internetu a hledáním skutečně výhodných cen.

Zvláště při online nakupování Češi zohledňují primárně cenu produktu, v těsném závěsu pak hraje důležitou roli cena dopravy a v povánočním čase i možnost vrácení nevyhovujícího zboží zcela zdarma. Předplatitelé členství v programu Smart! se nemusí obávat. Allegro jim poskytuje neomezené doručení a vrácení zboží zdarma.

Žena si vybírá z nabídky Allegro doma na notebooku Allegro.cz

Nic není zadarmo! Nejnižší cenu si ovšem dopřát můžete

I během Allegro Days se mohou zákazníci spolehnout na ty nejvýhodnější ceny díky funkci Záruka nejnižší ceny. Srovnává ceny u vybraných českých e-shopů, díky čemuž může zákazník nalézt označené produkty, které jsou na allegro.cz skutečně nejlevnější. Veškeré ceny jsou v souladu s evropskou směrnicí Omnibus, která garantuje férovou slevu. Její výše je vždy odvozena od nejnižší ceny daného zboží za posledních 30 dnů.

Tip: Už máte staženou mobilní aplikaci Allegro? Jejím stažením totiž získáte exkluzivní nabídky dostupné pouze v této aplikaci.

A jaké je to nejlepší předsevzetí? Chuť začít…

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.